Gül 34
Usta
PATATES KROKET
MALZEMELER
3-4 adet patates
2-3 adet minik doğranmış yeşil biber
1 ufak boy minik doğranmış mor soğan
Ufak boy 3-4 adet sosis
Yarım kase rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz,karabiber
Dışı için:
Yumurta
Un
Schär Pan Grati (Diğer markalara göre daha pütürlü ben robottan geçirdim bilginiz olsun.)
HAZIRLANIŞI
Patatesleri soyup küp küp kesin ve tuzlu suda haşlayın. (Çok fazla haşlamayın patatesler dağılmasın)
Haşlanan patatesleri çatalla iyice ezin.
İçine rendelenmiş soğan,kaşar peyniri,biber ve sosisleri koyup elinizle karıştırın.
Tuz ve baharat ile tatlandırın.
Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle yuvarlayın ve yağlı kağıt üzerine dizin.
Yuvarladığınız kroketleri buzlukta 45-50 dakika bekletin.
Önce una sonra yumurtaya son olarak galeta ununa bulayın ve kızgın yağda pişirin.
Sıcak servis yapın.
Dileyen mayonez ve ketçap ile servis edebilir