• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Pastahane de Bile Bulamayacağınız Poğaça ?

Gül 34

Usta
pogaca-kac--840x400.jpg
Malzemeler
1 kg un
70 gr toz şeker (3yemek kaşığı tepeleme)
30 gr tuz (1yemek kaşığı tepeleme)
60 gr yaşmaya (1.5 paket)
200 ml su (1subardağı)
500 gr margariz ( 2 paket)
3 ad yumurta

Yapılışı: Oda sıcaklığında beklettiğiniz margarini derin bir kab içinde alarak üzerine maya tuz şeker ve yumurtayı ekleyip yoğurun su ekleyin yoğurmaya devam edin azar azar ununu ekleyerek hamuru güzelce yoğurun kıvamına dikkat edin yogurdugunuz hamuru 24 eşit parçaya bölerek beze yapın hamurları yuvarlayın yarım saat dinlendirin daha sonra hamurlara hafif bastırarak ortasnda cukur oluşturun ve poğaça iç malzemelerini ekleyin peynir zeytin vb. Hamurları güzelce kapattıktan sonra pişirme tepsilerine dizin yarım saat dinlendirin üzerlerine yumurta sarısı sürerek hamurlara çatal çekin susam çörek otu vb serpeleyin… 100 derece fırında 10 dk mayaya getirdikten sonra fanlı yada fansız alt üst ayar olmak üzer fırının derecesini 170 dereceye cekip 12-13 dk pişirin… pişirme süresi fırınına göre farklılık gösterebilir.
 
Top