• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Parayı, kredi kartını bırak, İstanbulkart'a bak

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
MÜJDE! İstanbulkart sahiplerine 1200 lira nakit veriliyor

Parayı, kredi kartını bırak, İstanbulkart'a bak... İşte İstanbulkart'ın hiç kimsenin bilmediği özellikleri. İstanbulkart nerelerde geçerli?
20 milyon kullanıcısı olan İstanbulkart, artık sadece ulaşım kartı değil bir yaşam kartı haline geldi. Son olarak Denizbank ile yapılan anlaşma kapsamında bu kart sahiplerine faizsiz 1200 lira para veriliyor. Yani İstanbulkart artık bir çok yerde geçerli. Migros, İspark, Miniatürk, sosyal tesisler, yemek kartı, tuvaletler, taksi ve Hamidiye Su... Peki İstanbulkart, nerelerde geçerli, İstanbulkart ile nerelerden alışveriş yapılır? İşte İstanbulkart ile ilgili bilinmeyenler...

Migros
BELBİM AŞ ve MİGROS işbirliğiyle hayata geçen proje ile birlikte; İstanbul’daki tüm Migros, Migros Jet ve 5M mağazalarından nakit ile herhangi bir ek bedel ödemeksizin İstanbulkart satın alma ve Abonman/TL yükleme işlemleri yapılabiliyor.

Migros mağazalarında 300 TL’ye kadar olan alışverişler İstanbulkart ile ödenebilirken, mağazalarda kayıt ettirilen İstanbulkartlarla yapılan alışverişlerden de puan kazanılıyor.
İstanbulkart Mobil uygulamasına ilk kez üye olup Mastercard’ını tanımlayarak yükleme yapan kullanıcılara ise 15 TL bakiye hediye ediliyor. Hediye bakiyenizi ve yüklediğiniz bakiyeyi mobil uygulamadaki ‘Bekleyen Talimatlarım’ sekmesinden görüntüleyebilir, kart dolum cihazına bir kere dokundurarak İstanbulkart’ınıza tanımlayabilirsiniz.

Miniatürk
Kültür A.Ş. ile ortak geliştirilen proje ile İstanbulkart’ınız ile Miniatürk biletinizi satın alabilir, Türkiye’nin önemli mimari eserlerinin birebir hazırlanmış minyatür maketlerini inceleyerek muhteşem bir Türkiye turu yapabilirsiniz.
Öte yandan Net Risk Yönetimi ve Destek Hizmetleri ile yapılan işbirliği sayesinde İstanbulkart sahipleri 31 Aralık’a kadar hem 1500 deniz canlısının bulunduğu Sealife Akvaryum ile sualtının gizemine ve huzuruna; hem de 250 yıllık geçmişe sahip Madame Tussauds markasının tarihi ve kültürel kahramanlarının İstanbul’daki evine 31 Aralık’a kadar “1 Bilet Alana 1 Bilet Hediye!” kampanyasıyla ve 4 Ağustos 2021 tarihine kadar %25 indirim ile konuk olabilecekler!



İBB sosyal tesislerde ödeme imkanı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirak Şirketi BELBİM A.Ş. ile Türk mutfağının seçkin lezzetlerini uygun fiyata sunan İBB Sosyal Tesisleri işbirliğinde İstanbulkart ile ödeme altyapısı da oluşturuldu. Gerçekleştirilen bu proje ile projede vatandaşlar, İstanbul’daki tüm İBB Sosyal Tesisleri’nde nakit ve bozuk para ihtiyacı duymadan, kart ve şifre işlemleri ile uğraşmadan, İstanbulkartları ile tek dokunuşla hızlı ve güvenli bir şekilde ödeme yapma imkanına kavuştu.


Yemek kartı
Paye yemek kartı PTT AŞ, BELBİM AŞ ve Turkcell ortaklığı ile Türkiye’de çıkarılan ilk yerli yemek kartı platformu. Paye kart, yemek kartı olma özelliğinin yanında, şehir yaşamının birçok noktasında kullanılan İstanbulkart olma özelliği de bulunduruyor. Yani Paye kart, sadece yerli yemek kartı özelliği olarak kalmayıp aynı zamanda İstanbulkart’ın bütün özelliklerini kendi bünyesinde barındırıyor. Bu bağlamda Paye Kart kullanıcıların gündelik hayatlarını kolaylaştırma adına yemek kartı özelliğinin yanında İstanbul genelinde bir yaşam kartı olarak hizmet vermektedir.

Akıllı geri dönüşüm konteyneri ile İstanbulkart’a yükle

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “Sıfır Atık” vizyonu kapsamında geliştirdiği “Akıllı Geri Dönüşüm Konteyneri” projesi ile pet şişe ve alüminyum atık karşılığı İstanbulkart’a bakiye yükleme işlemi yapılabiliyor. İstanbulkart’a atık başına bakiye yükleyen bu projeyle, çevrenin korunması ve ülkemiz adına ciddi bir ekonomik kazanç sağlanması hedeflenmektedir.
Vatandaşların geri dönüştürdükleri atık başına İstanbulkartlarına yüklenecek bakiyeler aşağıdaki gibidir.
PET şişeler için:
0,33 litrelik pet şişe: 2 kuruş
0,5 litrelik pet şişe: 3 kuruş
1 litrelik pet şişe: 6 kuruş
1,5 litrelik pet şişe: 9 kuruş
Alüminyum kutular için:
0,33 litrelik alüminyum içecek kutusu: 7 kuruş
0,5 litrelik alüminyum içecek kutusu: 9 kuruş


Şehir plaj ve tuvaletlerinde ödeme imkanı
İstanbulkart’ınız, şehir plaj ve tuvaletlerindeki ödemeler için de geçerli. Şehir tuvaletlerinde hijyenik koşulların yanı sıra, anneler için bebek bakım odası hizmeti de sunulmakta.
 
Top