Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
papara (ekmek aşı) tarifi
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="yesim434" data-source="post: 1056374" data-attributes="member: 41"><p>[ATTACH=full]91668[/ATTACH]</p><p></p><p>Papara, yapımı yöreden yöreye değişen papara, bayatlamış kurumaya yüz tutmuş ekmekleri değerlendirmenin en güzel yollarından biri. MasterChef Türkiye’de istenen yemek tariflerinden biri olan papara nasıl yapılır merak ediliyor. papara (ekmek aşı) tarifi, malzemeler ve püf noktası</p><p><strong>PAPARA (EKMEK AŞI) TARİFİ İÇİN MALZEMELER</strong></p><p>1 kırmızı soğan</p><p>50 gr tereyağı</p><p>1 domates</p><p>2 ya da 3 dal maydanoz</p><p>50 gr tulum peyniri</p><p>Yarım diş sarımsak</p><p>2 ya da 3 dilim bayat ekmek</p><p>Tuz</p><p>Karabiber</p><p><strong>PAPARA (EKMEK AŞI) NASIL YAPILIR?</strong></p><p>Soğanı ince doğrayıp tereyağında kavurun. Doğranmış domatesi ilave edin ve sos kıvamında pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.</p><p>Bayat ekmekleri ekleyip pişirmeye devam edin. Tulum peyniri üzerine rendeleyin. İnce kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis yapın.</p><p><strong>ETLİ ( KIYMALI-TAVUKLU ) PAPARA</strong></p><p>1 baş beyaz soğan</p><p>1,5 bardak et suyu ( sıcak su )</p><p>5-6 dilim bayat ekmek</p><p>250 gr tereyağı</p><p>250 gr kıyma / haşlanmış tavuk eti</p><p>2 sivri biber</p><p>1 çorba kaşığı salça</p><p>1 tatlı kaşığı tuz</p><p>1 tatlı kaşığı pulbiber</p><p>1 kase sarımsaklı yoğurt</p><p><strong>Hazırlanışı </strong></p><p>Tavuk eti kullanacaksanız etlerinizi haşlayıp didikleyin. Elde ettiğiniz tavuk suyundan kenara ayırın.</p><p>Tereyağınızın yarısını tavaya alıp piyazlık doğranmış beyaz soğanları pembeleşinceye değin kavurun.</p><p>İnce kıyılmış biberlerinizi de ekleyip birkaç dakika birlikte kavurmaya devam edin.</p><p>Kıymanızı yahut didiklenmiş tavuk etlerinizi ekleyip, tuzunu ve baharatını ayarlayarak birlikte kavurmaya devam edin.</p><p>Etli harcın kavrulmasının son aşamasında salçanızı veya domates rendenizi ekleyip aromasını kuvvetlendirin.</p><p>Bir buçuk su bardağı tavuk suyu yahut yoksa sıcak suyu ilave edip 4-5 dakika tıkırdatın.</p><p>Arzuya göre ister küp doğranmış bayat ekmeklerinizi ilave edip harmanlayıp, ateşi kapattıktan sonra ağzı açık demlenmeye alın; arzu ederseniz bu sosu siniye yaydığınız bayat ekmeklerinizin üzerine gezdirin.</p><p>Üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyin.</p><p>Bir tavada ayrıca kızdırılmış tereyağında yaktığınız pul biber sorunu gezdirip sevisi tamamlayın.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yesim434, post: 1056374, member: 41"] [ATTACH type="full"]91668[/ATTACH] Papara, yapımı yöreden yöreye değişen papara, bayatlamış kurumaya yüz tutmuş ekmekleri değerlendirmenin en güzel yollarından biri. MasterChef Türkiye’de istenen yemek tariflerinden biri olan papara nasıl yapılır merak ediliyor. papara (ekmek aşı) tarifi, malzemeler ve püf noktası [B]PAPARA (EKMEK AŞI) TARİFİ İÇİN MALZEMELER[/B] 1 kırmızı soğan 50 gr tereyağı 1 domates 2 ya da 3 dal maydanoz 50 gr tulum peyniri Yarım diş sarımsak 2 ya da 3 dilim bayat ekmek Tuz Karabiber [B]PAPARA (EKMEK AŞI) NASIL YAPILIR?[/B] Soğanı ince doğrayıp tereyağında kavurun. Doğranmış domatesi ilave edin ve sos kıvamında pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Bayat ekmekleri ekleyip pişirmeye devam edin. Tulum peyniri üzerine rendeleyin. İnce kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis yapın. [B]ETLİ ( KIYMALI-TAVUKLU ) PAPARA[/B] 1 baş beyaz soğan 1,5 bardak et suyu ( sıcak su ) 5-6 dilim bayat ekmek 250 gr tereyağı 250 gr kıyma / haşlanmış tavuk eti 2 sivri biber 1 çorba kaşığı salça 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 kase sarımsaklı yoğurt [B]Hazırlanışı [/B] Tavuk eti kullanacaksanız etlerinizi haşlayıp didikleyin. Elde ettiğiniz tavuk suyundan kenara ayırın. Tereyağınızın yarısını tavaya alıp piyazlık doğranmış beyaz soğanları pembeleşinceye değin kavurun. İnce kıyılmış biberlerinizi de ekleyip birkaç dakika birlikte kavurmaya devam edin. Kıymanızı yahut didiklenmiş tavuk etlerinizi ekleyip, tuzunu ve baharatını ayarlayarak birlikte kavurmaya devam edin. Etli harcın kavrulmasının son aşamasında salçanızı veya domates rendenizi ekleyip aromasını kuvvetlendirin. Bir buçuk su bardağı tavuk suyu yahut yoksa sıcak suyu ilave edip 4-5 dakika tıkırdatın. Arzuya göre ister küp doğranmış bayat ekmeklerinizi ilave edip harmanlayıp, ateşi kapattıktan sonra ağzı açık demlenmeye alın; arzu ederseniz bu sosu siniye yaydığınız bayat ekmeklerinizin üzerine gezdirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyin. Bir tavada ayrıca kızdırılmış tereyağında yaktığınız pul biber sorunu gezdirip sevisi tamamlayın. [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Sarı kırmızı renkleri ile ünlü futbol takımımız?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
papara (ekmek aşı) tarifi
Top