Pancarlı kısır

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Pancarlı kısır tarifi, görüntüsü ve lezzetiyle normal bildiğimiz kısırdan biraz daha farklı olan bir kısır tarifi. Çok sevdiğimiz kısır, günün her vaktinde yapılan ve sağlıklı, vitamin deposu bir yemektir. MasterChef Türkiye’de yarışmacılardan istenmesiyle pancarlı kısır tarifi merak konusu oldu. İşte pancarlı kısır tarifi, malzemeleri ve püf noktası…

pancarli-kisir.jpg


PANCARLI KISIR TARİFİ İÇİN MALZEMELER
2 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
100 gr kırmızı pancar turşusu
Yarım su bardağı pancar turşusu suyu
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet orta boy kuru soğan
1,5 yemek kaşığı salça (biber domates karışık)
1 adet yeşilbiber
Maydanoz
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz
PANCARLI KISIR NASIL YAPILIR?
İnce bulguru derin bir kâseye alın. Üzerine sıcak suyu ekleyerek bir streç ile kapatın. 15 dakika kadar bulgurların şişmesini bekleyin. (bu noktada bulgur gözüme fazla geldiği için 1 çorba kâsesi kadar kenara ayırdım)
Soğanı küçük küçük yemeklik doğrayın. Zeytinyağı ile birlikte soğanı tavaya alın kısık ateşte soteleyin, soğanlar pembeleşmeye başlayınca içine salçayı ekleyerek kavurun. Biraz soğuması için ocaktan alıp bekletin.
Pancar turşularını blendıra alıp püre haline getirin. Pancar turşusu suyu ve kavurduğunuz salçalı soğanı bulgurlara ekleyip karıştırın.
Yeşilbiber ve maydanozları ince ince kıyın. Damak tadınıza göre tuz ve nar ekşisi ile birlikte kısıra ekleyin ve iyice karıştırın.
Biraz dinlendirip tadını çektikten sonra servis yapın.
 
Top