Palamut Patlıcan Tarifi

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Açıklama
Yemeğimiz palamut balığından değil, patlıcanların palamut şeklinde kesilmesinden adını almış sanırsam.. Bugün halam tv'de sonuna yetişmiş yani son haline. Oradaki tariften uzak olarak kendi usulümüzce yaptık :)

Malzemeler
  • Patlıcan
  • Kaşar Peyniri
  • Mısır Unu
  • Yağ

Yapılışı
Öncelikle patlıcanları yuvarlak olarak kesip tuzlu suda bekletiyoruz.. Daha sonra patlıcanları yağda kızartıyoruz..
Kızarttığımız patlıcanları mısır ununa bulayıp tepsiye diziyoruz.. Her dilimin üzerine kaşar peynirini koyuyoruz.. Sonra üzerlerini yine mısır ununa bulayarak patlıcanla kapatıyoruz. Ve fırına atıyoruz :)

Not: Biz kaşar peyniri ile yaptık ve sos kullanmadık. İsteyen içinde damak zevkine göre başka malzemede kullanabilir.. Sos olarak da dilerseniz yoğurtlu&sarımsaklı yada domatesli sos hazırlayarakta sonunda üzerine dökebilirsiniz.. Patlıcanları tuzlu suda beklettiğimiz için tuzlu olur diye tuz kullanmadık biraz tuzsuz oldu sanki ama tuzlu sevenler isterlerse kızartırkan tuz eklemeside yapabilir..


Resmini çekmeyi unuttum ama diziliş şeklini göstermek için internetten bi resim buldum.. Bu şekilde olacak dizilişi. Bu resimde mısır unu yok mesela:)
QF5xC.jpg
 
Top