Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Padişah Yastığı Tatlısı Tarifi
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="Enda" data-source="post: 974260" data-attributes="member: 123367"><p>Gösterişli sunumu, pratik yapımı ve lezzeti ile tadı damaklarda bırakan padişah yastığı tatlısını sodralarınızdan hiç eksik etmeyeceksiniz. Peki Padişah yastığı tatlısı nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir?</p><p></p><p>Farklı tatlılar hazırlamayı seviyor aynı zamanda birbirinden güzel tariflerle sofralarınızı şenlendirmek istiyorsanız padişah yatağı tatlısı tam size göre. Hem şerbetli hem de pasta gibi tatlı sevenlere özel muhteşem bir lezzet olan padişah yatağı tatlısını evde kolayca yapabilirsiniz.</p><p></p><p>[ATTACH=full]71206[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>[PADİŞAH YASTIĞI TATLISI TARİFİ:</strong></p><p><strong>MALZEMELER</strong></p><p>4 adet yumurta</p><p>1 çay bardağı toz şeker</p><p>1. 5 su bardağı un</p><p>3 yemek kaşığı sıcak su</p><p>1 paket kabartma tozu</p><p>1 paket vanilya</p><p></p><p><strong>Arası için;</strong></p><p>1 su bardağı süt</p><p>1 paket krem şanti</p><p></p><p><strong>Şerbeti için;</strong></p><ol> <li data-xf-list-type="ol">5 su bardağı su</li> <li data-xf-list-type="ol">5 su bardağı toz şeker</li> </ol><p>Bir kaç damla limon suyu</p><p><strong>YAPILIŞI</strong></p><p>Tarifi hazırlamaya öncelikle şerbeti yaparak başlayın. Tencereye su ve şekeri koyun kıvam aldıktan sonra limonu ekleyerek soğuması için kenara bırakın.</p><p>Derin bir kabın içerisinde yumurtaların sarıları ile beyazını ayrı ayrı çırpma kaplarına alın.</p><p>Yumurtanın beyaz kısmına bir fiske kadar tuz ekleyerek köpük köpük olana dek çırpın.</p><p>Sarı kısmına ise şeker koyarak biraz karıştırdıktan sonra sıcak suyunu katıp, iyice çırpın.</p><p>Köpük köpük olan beyaz yumurtayı sarı olan kabın içerisine yavaşça söndürmeden karıştırın.</p><p>Elemiş olduğumuz unu ve kabartma tozunu vanilyayı koyduktan sonra yuvarlak fırın tepsisini yağlayarak kek hamuru koyun.</p><p>180 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirdikten sonra fırından alıp soğumasını sağlayın.</p><p>Soğuyan keki ikiye bölüp, arasına hazırlanan kremşantiyi sürün.</p><p>Üst kısmını da 8 parçaya böldükten sonra ortaya fıstık koyarak şerbeti dökün.</p><p>Birkaç saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.</p><p><strong>Afiyet olsun...</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Enda, post: 974260, member: 123367"] Gösterişli sunumu, pratik yapımı ve lezzeti ile tadı damaklarda bırakan padişah yastığı tatlısını sodralarınızdan hiç eksik etmeyeceksiniz. Peki Padişah yastığı tatlısı nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Farklı tatlılar hazırlamayı seviyor aynı zamanda birbirinden güzel tariflerle sofralarınızı şenlendirmek istiyorsanız padişah yatağı tatlısı tam size göre. Hem şerbetli hem de pasta gibi tatlı sevenlere özel muhteşem bir lezzet olan padişah yatağı tatlısını evde kolayca yapabilirsiniz. [ATTACH=full]71206[/ATTACH] [B][PADİŞAH YASTIĞI TATLISI TARİFİ: MALZEMELER[/B] 4 adet yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1. 5 su bardağı un 3 yemek kaşığı sıcak su 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya [B]Arası için;[/B] 1 su bardağı süt 1 paket krem şanti [B]Şerbeti için;[/B] [LIST=1] [*]5 su bardağı su [*]5 su bardağı toz şeker [/LIST] Bir kaç damla limon suyu [B]YAPILIŞI[/B] Tarifi hazırlamaya öncelikle şerbeti yaparak başlayın. Tencereye su ve şekeri koyun kıvam aldıktan sonra limonu ekleyerek soğuması için kenara bırakın. Derin bir kabın içerisinde yumurtaların sarıları ile beyazını ayrı ayrı çırpma kaplarına alın. Yumurtanın beyaz kısmına bir fiske kadar tuz ekleyerek köpük köpük olana dek çırpın. Sarı kısmına ise şeker koyarak biraz karıştırdıktan sonra sıcak suyunu katıp, iyice çırpın. Köpük köpük olan beyaz yumurtayı sarı olan kabın içerisine yavaşça söndürmeden karıştırın. Elemiş olduğumuz unu ve kabartma tozunu vanilyayı koyduktan sonra yuvarlak fırın tepsisini yağlayarak kek hamuru koyun. 180 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirdikten sonra fırından alıp soğumasını sağlayın. Soğuyan keki ikiye bölüp, arasına hazırlanan kremşantiyi sürün. Üst kısmını da 8 parçaya böldükten sonra ortaya fıstık koyarak şerbeti dökün. Birkaç saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. [B]Afiyet olsun...[/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Atatürk'ün doğduğu şehir?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Padişah Yastığı Tatlısı Tarifi
Top