• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

'Özgürlükler Ülkesi' Diye Bilinen Amerika'dan Akla ve Mantığa Meydan Okuyan 15 Kanun

cemree

=)=)
V.I.P
1. Suçlu Hakları

Şayet Michigan'da yaşıyorsanız ve evinize hırsız girdiyse, sakın dövmeyin. Zira böyle bir durumda size karşı dava açma hakları var.





2. Şehir(!) Sınırları İçinde Nükleer Bomba Patlatma

Massaçusets ve Kaliforniya'nın bazı bölgelerinde geçerli olan yasaya göre; şehir sınırları içinde nükleer bomba patlatmanın 500 dolar gibi bir cezası bulunuyor. Miktarın komikliğini bir kenara bırakalım. İnsanın aklına "Şehir sınırları dışında patlatınca ne oluyor?" gibi bir soru da gelmiyor değil.





3. Peynir İmalathanesinde Uyumak

Evet, Güney Dakota yasalarına göre bu da bir suç. Yalnız böyle bir kanunun ortaya çıkış hikayesi nedir, onu çok merak ettik:)




4. Aslan, Kaplan ya da Leopar Evde Kalacak

Batı Virginia'da yaşayanların, sokağa çıkarken yanlarında, yukarıda adlarını saydığımız vahşi kedileri yanlarında çıkarması kanunlara aykırıymış. Hayret neden acaba?!





5. Takma Bıyık

İnsanları gülmesine sebep olur gerekçesiyle, Alabama'da kiliselere takma bıyık takarak gitmek, suç teşkil ediyormuş.





6. Sarhoş Kafayla At Binmek

Demek ki kovboylar halen bildikleri gibi yaşıyorlar Kolorado'da..





7. Bir Kadının Saçı

Mişigan ve Minnesota kanunlarına göre, evli bir kadının saçının sahibi eşidir. Bu yüzden evli kadınlar, saçlarında herhangi bir değişikliğe gitmeden önce, mutlaka eşlerinin iznini almak zorundadırlar. Bu yasa size yeterince manyakça gelmediyse, üstüne Florida'da kadınların saç kurutma makinesi (koltuk şeklinde) altında uyumalarının da yasadışı olduğu bilgisini ekleyelim..




8. Arabanın Penceresini Açıp Ateş Etmek

Kaliforniya, Kentucky ve Tennessee eyaletlerinde, arabayla seyahat halindeyken, pencereyi açıp sağa sola ateş etmeniz; tahmin edeceğiniz gibi yasadışı. Fakat bu yasağın tek bir istisnası var. O da balinalara ateş etmek!





9. Tavukların Karşıdan Karşıya Geçmesi

Şaka gibi ama Quitman, Georgia'da tavukların yolu kullanarak, karşıdan karşıya geçmeleri yasadışı bir durum:) Georgia, Columbus'da ise pazar günleri, tavukların başlarını kesmek suç sayılıyormuş.





10. Sevgiliye Verilen Çikolata Kutusu

İnanması zor ama Idaho'da bir erkeğin, buluşacağı kadına, ağırlığı 22 kilogramdan az olan bir çikolata kutusu götürmesi de yasadışıymış.




11. Yangın İhbarı

Komşunuz şehir dışında ya da herhangi bir yerdeyken, evinin yandığını görseniz ne yaparsınız? Elbette hemen kendisine haber vermeye çalışırsınız değil mi? Ancak Florida'da yaşayanlar için, bu yapılması suç sayılan bir hareket. Ne tuhaf ama gerçek...




12. Git Önce Babana Sor!

Vaşington'da 18 yaşından küçüklerin, ebeveynlerinden izin almadıkları sürece, etrafa göz yaşartıcı gaz bombası atması yasakmış:)





13. Uçak Havadayken...

Uçak havadayken kalkıp kendinizi dışarıya atmanız, Maine Eyaleti yasalarına göre suç sayılıyormuş. Zaten kim böyle bir şeyi yapmak ister ki? Hadi yaptı diyelim, düştüğü yerde sağ bulmayı mı hedefliyorsunuz?




14. Yangın Musluklarının Kontrolü

Pensilvanya Eyaleti yasalarına göre, yangın muslukları, bir yerde yangın çıkmadan bir saat önce mutlaka kontrol edilmeliymiş. Biz yazarken bile mantığını oturtamadık. Varsın gerisini siz düşünün...





15. Bonus: Cenaze Evinde Sandviç Yemek

Luyiziyana ve Masaçuset Eyaletleri'nde, bir kimsenin cenaze evinde, üç sandviçten fazlasını yemesi, suç sayılmasa da oldukça ayıplanan bir davranışmış:)
 
Top