Otomobiller Mikrop Yuvası

BIYIKLI

V.I.P
V.I.P
Arizona Ünivesitesinden mikrobiyoloji uzmanı Dr. Chuck Gerba, yaptıkları araştırmada, bakteri ve mikroplar için otomobillerin ideal bir ortam olduğunu belirlediklerini söyledi.

İnsanların araçlarındaki belli bazı bölgeleri temizlemedikleri ve dezenfekte etmedikleri için mikropların rahatlıkla çoğaldığını belirten Dr.
Gerba, "Mikroplarımız bizimle seyahat ediyor. Araçta seyahat eden herkes kendi mikroplarını getiriyor ve arabaya bırakıyor" dedi.
Dr. Gerba, 3 yaşından küçük iki çocuğuyla sürekli seyahat eden ve uzun saatler geçirdiği aracını bazen büro, bazen giysi dolabı olarak kullanmak zorunda kalan bir iş kadınının otomobilinden aldıkları örnekleri laboratuvarda incelediklerinde, kapı kollarında, koltuklarda ve zeminde milyonlarca bakteri bulduklarını ifade etti.

İnceledikleri araçta deri enfeksiyonuna yol açan MRSA bakterisine bile rastladıklarını kaydeden Gerba, otomobillerin en mikroplu yerlerinin kontrol panelinin bulunduğu göğüs kısmı ile bozuk para tutucusu ve kahve ya da başka içeceklerin konduğu bölüm olduğunu, buralarda hava sirkülasyonunun bakterilerin gelişmesi için uygun bir ortam sağladığını söyledi.

Bebek koltuğunda da binlerce bakterinin yanı sıra küf tespit ettiklerini belirten Amerikalı mikrobiyolog, haftada en az bir kez dezenfektan bir temizleyiciyle aracın göğüs kısmı, kapı kolları ve diğer yerlerin silinmesini önerdi.
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Opel vectra ngomess. 240 yaptım Ankara çevre yolunda. Sadece denemek içindi ve kimseyle yarışmıyordum. Gerektiğinde hızı arttırabilirim.
 
Top