Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Osmanlı döneminde en sevilen şerbetler ve tarifleri Osmanlı içecekleri
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="yesim434" data-source="post: 1028837" data-attributes="member: 41"><p><span style="font-size: 22px"><strong><span style="color: rgb(41, 105, 176)"><strong>Ramazan şerbeti</strong></span></strong></span></p><p><span style="font-size: 22px"><strong></strong></span></p><p><span style="font-size: 22px"><strong><span style="color: rgb(41, 105, 176)">Ramazan şerbeti için malzemeler:</span></strong></span></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 22px"><strong><span style="color: rgb(41, 105, 176)">1 kg vişne</span></strong></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 22px"><strong><span style="color: rgb(41, 105, 176)">1 kg kırmızı erik</span></strong></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 22px"><strong><span style="color: rgb(41, 105, 176)">4 su bardağı şeker</span></strong></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 22px"><strong><span style="color: rgb(41, 105, 176)">5-5 karanfil tanesi</span></strong></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 22px"><strong><span style="color: rgb(41, 105, 176)">4 çubuk tarçın</span></strong></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 22px"><strong><span style="color: rgb(41, 105, 176)">2 litre su</span></strong></span></li> </ul><p><span style="font-size: 22px"><strong><span style="color: rgb(41, 105, 176)">Ramazan şerbeti yapılışı:</span></strong></span></p><p><span style="font-size: 22px"><strong></strong></span></p><p><span style="font-size: 22px"><strong><span style="color: rgb(41, 105, 176)">Vişne ve erikleri bir tencereye yerleştirin. Üzerine toz şekeri, karanfil ve tarçını ekleyin. Bir kere tahta kaşıkla karıştırın. 1,5 saat beklettikten sonra ocağa alıp altını açın. Kısık ateşte 5 dakika pişirdikten sonra altını açın ve 2 litre suyu azar azar ilave edin. Bir taşım kaynatıp süzün ve soğumaya bırakın.</span></strong></span></p><p><span style="font-size: 22px"><strong></strong></span></p><p><span style="font-size: 22px"><strong></strong></span></p><p><span style="font-size: 22px"><strong><span style="color: rgb(184, 49, 47)">Demirhindi Şerbeti</span></strong></span></p><p><span style="font-size: 22px"><strong></strong></span></p><p><span style="font-size: 22px"><strong><span style="color: rgb(184, 49, 47)">Demirhindi Şerbeti için malzemeler</span></strong></span></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 22px"><strong><span style="color: rgb(184, 49, 47)">300 gr demirhindi</span></strong></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 22px"><strong><span style="color: rgb(184, 49, 47)">300 gr toz şeker</span></strong></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 22px"><strong><span style="color: rgb(184, 49, 47)">2 litre su</span></strong></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 22px"><strong><span style="color: rgb(184, 49, 47)">2 çubuk tarçın</span></strong></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 22px"><strong><span style="color: rgb(184, 49, 47)">5-6 tane karanfil</span></strong></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 22px"><strong><span style="color: rgb(184, 49, 47)">1 muskat</span></strong></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 22px"><strong><span style="color: rgb(184, 49, 47)">3-4 ince dilim taze zencefil ya da 2 adet kurutulmuş zencefil</span></strong></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 22px"><strong><span style="color: rgb(184, 49, 47)">100 gram saf gülsuyu</span></strong></span></li> </ul><p><span style="font-size: 22px"><strong><span style="color: rgb(184, 49, 47)">Demirhindi Şerbeti yapılışı:</span></strong></span></p><p><span style="font-size: 22px"><strong></strong></span></p><p><span style="font-size: 22px"><strong></strong></span></p><p><span style="font-size: 22px"><strong><span style="color: rgb(184, 49, 47)">Demirhindiyi tencereye koyup şekerin yarısını ilave edin ve bir kere tahta kaşıkla karıştırın. 5-6 saat beklettikten sonra şekerin kalan yarısını, suyu ve diğer malzemeleri ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra süzün, soğuk servis yapın.</span></strong></span></p><p><span style="font-size: 22px"><strong></strong></span></p><p><span style="font-size: 22px"><strong><span style="color: rgb(0, 168, 133)">Gül şerbeti</span></strong></span></p><p><span style="font-size: 22px"><strong></strong></span></p><p><span style="font-size: 22px"><strong><span style="color: rgb(0, 168, 133)">Gül şerbeti için malzemeler:</span></strong></span></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 22px"><strong><span style="color: rgb(0, 168, 133)">750 gram gül</span></strong></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 22px"><strong><span style="color: rgb(0, 168, 133)">200 gram şeker</span></strong></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 22px"><strong><span style="color: rgb(0, 168, 133)">1,5 litre su</span></strong></span></li> </ul><p><span style="font-size: 22px"><strong><span style="color: rgb(0, 168, 133)">Gül şerbeti yapılışı:</span></strong></span></p><p><span style="font-size: 22px"><strong></strong></span></p><p><span style="font-size: 22px"><strong><span style="color: rgb(0, 168, 133)">Gül yaprakları ile şekeri nazikçe ovun. Ağzını kapatıp 4 saat bekletin. Sonra suyu yavaş yavaş ilave edin ve kısık ateşte bir taşım kaynattıktan sonra süzün, soğuk servis yapın.</span></strong></span></p><p><span style="font-size: 22px"><strong></strong></span></p><p><span style="font-size: 22px"><strong><span style="color: rgb(250, 197, 28)">Çilek şerbeti</span></strong></span></p><p><span style="font-size: 22px"><strong><span style="color: rgb(250, 197, 28)">Çilek şerbeti malzemeler:</span></strong></span></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 22px"><strong><span style="color: rgb(250, 197, 28)">1 kg çilek</span></strong></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 22px"><strong><span style="color: rgb(250, 197, 28)">200 gram şeker</span></strong></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 22px"><strong><span style="color: rgb(250, 197, 28)">1,5 litre su</span></strong></span></li> </ul><p><span style="font-size: 22px"><strong></strong></span></p><p><span style="font-size: 22px"><strong><span style="color: rgb(250, 197, 28)">Çilek şerbeti yapılışı:</span></strong></span></p><p><span style="font-size: 22px"><strong><span style="color: rgb(250, 197, 28)">Tencerede çileklerin üzerine şekeri dökün. 1 saat beklettikten sonra suyu yavaş yavaş ilave edip kısık ateşte bir taşım kaynattıktan sonra süzün, soğuduktan sonra servis edin.</span></strong></span></p><p><span style="font-size: 22px"><strong></strong></span></p><p><span style="font-size: 22px"><strong><span style="color: rgb(85, 57, 130)">Kızılcıklı gül şerbeti</span></strong></span></p><p><span style="font-size: 22px"><strong></strong></span></p><p><span style="font-size: 22px"><strong><span style="color: rgb(85, 57, 130)">Kızılcıklı gül şerbeti için malzemeler</span></strong></span></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 22px"><strong><span style="color: rgb(85, 57, 130)">750 gram kızılcık</span></strong></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 22px"><strong><span style="color: rgb(85, 57, 130)">200 gram şeker</span></strong></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 22px"><strong><span style="color: rgb(85, 57, 130)">1,5 litre su</span></strong></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="font-size: 22px"><strong><span style="color: rgb(85, 57, 130)">3 tatlı kaşığı limon</span></strong></span></li> </ul><p><span style="font-size: 22px"><strong><span style="color: rgb(85, 57, 130)">Kızılcıklı gül şerbeti yapılışı</span></strong></span></p><p><span style="font-size: 22px"><strong></strong></span></p><p><span style="font-size: 22px"><strong><span style="color: rgb(85, 57, 130)"><strong>Suyun yarısı ile kızılcıkları kaynatın. Süzgeçte ezdiğiniz kızılcıkların suyunu bir kaba alın. Suyun kalan yarısı ile şekeri kaynatın ve üzerine kızılcık suyu ile limon suyunu ilave edip karıştırın. Soğuk servis edin.</strong></span></strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yesim434, post: 1028837, member: 41"] [SIZE=6][B][COLOR=rgb(41, 105, 176)][B]Ramazan şerbeti[/B][/COLOR] [COLOR=rgb(41, 105, 176)][/COLOR] [COLOR=rgb(41, 105, 176)]Ramazan şerbeti için malzemeler:[/COLOR][/B][/SIZE] [LIST] [*][SIZE=6][B][COLOR=rgb(41, 105, 176)]1 kg vişne[/COLOR][/B][/SIZE] [*][SIZE=6][B][COLOR=rgb(41, 105, 176)]1 kg kırmızı erik[/COLOR][/B][/SIZE] [*][SIZE=6][B][COLOR=rgb(41, 105, 176)]4 su bardağı şeker[/COLOR][/B][/SIZE] [*][SIZE=6][B][COLOR=rgb(41, 105, 176)]5-5 karanfil tanesi[/COLOR][/B][/SIZE] [*][SIZE=6][B][COLOR=rgb(41, 105, 176)]4 çubuk tarçın[/COLOR][/B][/SIZE] [*][SIZE=6][B][COLOR=rgb(41, 105, 176)]2 litre su[/COLOR][/B][/SIZE] [/LIST] [SIZE=6][B][COLOR=rgb(41, 105, 176)]Ramazan şerbeti yapılışı:[/COLOR] [COLOR=rgb(41, 105, 176)][/COLOR] [COLOR=rgb(41, 105, 176)]Vişne ve erikleri bir tencereye yerleştirin. Üzerine toz şekeri, karanfil ve tarçını ekleyin. Bir kere tahta kaşıkla karıştırın. 1,5 saat beklettikten sonra ocağa alıp altını açın. Kısık ateşte 5 dakika pişirdikten sonra altını açın ve 2 litre suyu azar azar ilave edin. Bir taşım kaynatıp süzün ve soğumaya bırakın.[/COLOR] [COLOR=rgb(184, 49, 47)]Demirhindi Şerbeti[/COLOR] [COLOR=rgb(184, 49, 47)][/COLOR] [COLOR=rgb(184, 49, 47)]Demirhindi Şerbeti için malzemeler[/COLOR][/B][/SIZE] [LIST] [*][SIZE=6][B][COLOR=rgb(184, 49, 47)]300 gr demirhindi[/COLOR][/B][/SIZE] [*][SIZE=6][B][COLOR=rgb(184, 49, 47)]300 gr toz şeker[/COLOR][/B][/SIZE] [*][SIZE=6][B][COLOR=rgb(184, 49, 47)]2 litre su[/COLOR][/B][/SIZE] [*][SIZE=6][B][COLOR=rgb(184, 49, 47)]2 çubuk tarçın[/COLOR][/B][/SIZE] [*][SIZE=6][B][COLOR=rgb(184, 49, 47)]5-6 tane karanfil[/COLOR][/B][/SIZE] [*][SIZE=6][B][COLOR=rgb(184, 49, 47)]1 muskat[/COLOR][/B][/SIZE] [*][SIZE=6][B][COLOR=rgb(184, 49, 47)]3-4 ince dilim taze zencefil ya da 2 adet kurutulmuş zencefil[/COLOR][/B][/SIZE] [*][SIZE=6][B][COLOR=rgb(184, 49, 47)]100 gram saf gülsuyu[/COLOR][/B][/SIZE] [/LIST] [SIZE=6][B][COLOR=rgb(184, 49, 47)]Demirhindi Şerbeti yapılışı:[/COLOR] [COLOR=rgb(184, 49, 47)][/COLOR] [COLOR=rgb(184, 49, 47)][/COLOR] [COLOR=rgb(184, 49, 47)]Demirhindiyi tencereye koyup şekerin yarısını ilave edin ve bir kere tahta kaşıkla karıştırın. 5-6 saat beklettikten sonra şekerin kalan yarısını, suyu ve diğer malzemeleri ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra süzün, soğuk servis yapın.[/COLOR] [COLOR=rgb(0, 168, 133)]Gül şerbeti[/COLOR] [COLOR=rgb(0, 168, 133)][/COLOR] [COLOR=rgb(0, 168, 133)]Gül şerbeti için malzemeler:[/COLOR][/B][/SIZE] [LIST] [*][SIZE=6][B][COLOR=rgb(0, 168, 133)]750 gram gül[/COLOR][/B][/SIZE] [*][SIZE=6][B][COLOR=rgb(0, 168, 133)]200 gram şeker[/COLOR][/B][/SIZE] [*][SIZE=6][B][COLOR=rgb(0, 168, 133)]1,5 litre su[/COLOR][/B][/SIZE] [/LIST] [SIZE=6][B][COLOR=rgb(0, 168, 133)]Gül şerbeti yapılışı:[/COLOR] [COLOR=rgb(0, 168, 133)][/COLOR] [COLOR=rgb(0, 168, 133)]Gül yaprakları ile şekeri nazikçe ovun. Ağzını kapatıp 4 saat bekletin. Sonra suyu yavaş yavaş ilave edin ve kısık ateşte bir taşım kaynattıktan sonra süzün, soğuk servis yapın.[/COLOR] [COLOR=rgb(250, 197, 28)][/COLOR] [COLOR=rgb(250, 197, 28)]Çilek şerbeti[/COLOR] [COLOR=rgb(250, 197, 28)]Çilek şerbeti malzemeler:[/COLOR][/B][/SIZE] [LIST] [*][SIZE=6][B][COLOR=rgb(250, 197, 28)]1 kg çilek[/COLOR][/B][/SIZE] [*][SIZE=6][B][COLOR=rgb(250, 197, 28)]200 gram şeker[/COLOR][/B][/SIZE] [*][SIZE=6][B][COLOR=rgb(250, 197, 28)]1,5 litre su[/COLOR][/B][/SIZE] [/LIST] [SIZE=6][B][COLOR=rgb(250, 197, 28)][/COLOR] [COLOR=rgb(250, 197, 28)]Çilek şerbeti yapılışı:[/COLOR] [COLOR=rgb(250, 197, 28)]Tencerede çileklerin üzerine şekeri dökün. 1 saat beklettikten sonra suyu yavaş yavaş ilave edip kısık ateşte bir taşım kaynattıktan sonra süzün, soğuduktan sonra servis edin.[/COLOR] [COLOR=rgb(85, 57, 130)]Kızılcıklı gül şerbeti[/COLOR] [COLOR=rgb(85, 57, 130)][/COLOR] [COLOR=rgb(85, 57, 130)]Kızılcıklı gül şerbeti için malzemeler[/COLOR][/B][/SIZE] [LIST] [*][SIZE=6][B][COLOR=rgb(85, 57, 130)]750 gram kızılcık[/COLOR][/B][/SIZE] [*][SIZE=6][B][COLOR=rgb(85, 57, 130)]200 gram şeker[/COLOR][/B][/SIZE] [*][SIZE=6][B][COLOR=rgb(85, 57, 130)]1,5 litre su[/COLOR][/B][/SIZE] [*][SIZE=6][B][COLOR=rgb(85, 57, 130)]3 tatlı kaşığı limon[/COLOR][/B][/SIZE] [/LIST] [SIZE=6][B][COLOR=rgb(85, 57, 130)]Kızılcıklı gül şerbeti yapılışı[/COLOR] [COLOR=rgb(85, 57, 130)][/COLOR] [COLOR=rgb(85, 57, 130)][B]Suyun yarısı ile kızılcıkları kaynatın. Süzgeçte ezdiğiniz kızılcıkların suyunu bir kaba alın. Suyun kalan yarısı ile şekeri kaynatın ve üzerine kızılcık suyu ile limon suyunu ilave edip karıştırın. Soğuk servis edin.[/B][/COLOR][/B][/SIZE] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Ülkemizin kuzeyindeki deniz hangisidir? (bitişik yazınız)
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Osmanlı döneminde en sevilen şerbetler ve tarifleri Osmanlı içecekleri
Top