Orgeneral Yalçın Ataman (1950 - .... )

r0se

Forum Onuru
Özel üye
Orgeneral Yalçın Ataman 1950 yılında Balıkesir'de doğdu. 1969 yılında kara harp okulundan, 1970 yılında muhabere okulundan mezun oldu. 1978 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı çeşitli muhabere birliklerinde haber merkezi subaylığı, mal saymanlığı, takım ve bölük komutanlığı yapan Orgeneral Ataman, 1980 yılında Kara Harp Akademisinden mezun oldu, ardından kurmay subay olarak; 4'üncü Piyade Tümen 46'ncı Piyade Alayında Harekât ve Eğitim Kısım Amirliği, 8'inci Piyade Tümeni'nde Harekât ve Eğitim Şube Müdürlüğü, Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Karargâhı (Shape Mons/Belçika) Harekât Başkanlığı'nda karargâh subaylığı, 9'uncu Kolordu ve 29'uncu Piyade Tümen Harekât ve Eğitim Şube Müdürlüğü, 29'uncu Piyade Tümeni ve 29'uncu Mekanize Piyade Tugayı Kurmay Başkanlığı, Genelkurmay Eğitim ve Teşkilat Daire Eğitim Öğretim Şube Müdürlüğü ve Kuleli Askerî Lisesi Komutanlığı görevlerini yürüttü. Ataman; 1996 yılında tuğgeneralliğe terfi etti.

RApS7Gp.jpg


Tuğgeneral rütbesi ile Genelkurmay Muhabere Destek Komutanlığı, Genelkurmay Muhabere ve Bilgi Sistemleri Destek Komutanlığı ve Genelkurmay Muhabere Elektronik Bilgi Sistemleri Plan Koordinasyon Daire Başkanlığı görevlerinde bulunmuş, 2000 yılında tümgeneralliğe terfi etmiştir.

Tümgeneral rütbesi ile 21'inci Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı, Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Karargâhı (Shape Mons/Belçika) Muhabere ve Bilgi Sistemleri Başkanlığı ve Millî Savunma Bakanlığı Müsteşarı Tedarik ve İnşaat Yardımcılığı görevlerini yürütmüş, 2005 yılında korgeneralliğe terfi etmiştir.

Korgeneral rütbesi ile Harp Akademileri Komutan Yardımcılığı, Millî Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı, 3'üncü Kolordu Komutanlığı ve Genelkurmay Genel Plan Prensipler Başkanlığı görevlerinde bulunduktan sonra, 2010 yılında orgeneralliğe terfi etmiştir.

Orgeneral rütbesi ile 3'üncü ve 1'inci Ordu Komutanlığı görevlerini yürütmüş, 2013 yılında harp akademileri komutanlığı görevine atanmıştır.

Filiz Ataman ile evli olan Orgeneral Yalçın Ataman'ın bir çocuğu var ve İngilizce biliyor.
 
Top