ÖNCE SAĞLIK

DELİBALTA Muharrem

Öyle bir geçer zaman ki!
V.I.P
Merhabalar dostlar...
Öncelikle; sağlıklı olmanızı temenni ederek, bir iki satır yazmak istiyorum...
Malum, gündem belli. Adını telaffuz etmek istemediğim, yazmaya bile imtina gösterdiğim, olağanüstü bir durum içindeyiz. Tüm dünya ve ülkemiz olarak zor günlerden geçiyoruz... Herkesin gördüğü, bildiği, duyduğu, öngördüğü şeyleri tekrar, tekrar dile getirmek istemiyorum, ama...
Evet; herkesin kaygı içinde olduğu, neyle, ne şekilde karşılaşacağımızın hiç belli olmadığı bir süreç yaşıyoruz. Daha dikkatli, daha duyarlı, daha hijyenik ( her zaman olmamız gerektiği gibi ) olmamız gereken günler içinde, karantina altında ( kısmen ) olunan bu günleri, hep beraber atlatacağız, inşallah. Durumun, sağlık ve her yönüyle ilgili, yetkili kurumların, kişilerin yoğun çaba içinde olduğu bu dönemlerde, bizlerde elimizden geldiğince, tüm uyarıları dikkate alarak ( bana bir şey olmaz demeyelim) gerekenleri yapalım, yapmaya özen gösterelim. bir birimize sahip çıkalım. Yetkililerin, özellikle de sağlık kahramanlarının işlerini kolaylaştırıcı olalım. İşleri daha da, karıştırmayalım. Bu arada maalesef, yine esefle kınadığımız bir hadise vuku bulmuştur. Hastanede görevli kardeşlerimize zalimce bir saldırı gerçekleşti. Çok zor bir süreç indeyken, özellikle sağlık çalışanlarının canla başla, başımızda ki illetten kurtulma mücadelesi verirken, şifa bulup, şifa olmaya gayret ettikleri şu dönemde birde böyle çirkin haberler, gerçekten insanın canını sıkıyor. ( Şiddete hayır ) Mehmetçiğimizin Şehit düştüğü, depremlerin, savaşların yaşandığı, mültecilerin ( her milletten ) can pazarı yaşadığı, hastalıkların ( virüs ) kol gezdiği bu günlerde, tüm dünya; insanlığını, adaletini, hassasiyetle gözden geçirmelidir. Görüyoruz ki; tüm dünya neye uğradığını şaşırmış durumdadır. Her anlamda, her düzeyde, her alanda daha da, dikkatli, daha da ilime, bilime, eğitime dayalı, ekonomik düzenlemelerin yapılması, gözden geçirilmesi, bazı durumların denenmesi adına, büyük bir süreçten geçiyoruz. Elbette ki; bilgi kirlilikleri, kaoslara neden olmaktadır. Bu durumlardan çıkar sağlayan, sömürü yapan art niyetliler de var. Maalesef. Bu durum
, ne politikaya, ne ticarete, hiçbir duruma alet edilemez acil ve hassas bir durumdur. Bu durum da, ister istemez; fiziksel psikolojik, ekonomik, her açıdan gelecek kaygısı yaratmaktadır. Biliyorum ki, şuan ne desem, ne yazsam ifade edemeyeceğim, bir çok bir birine bağlı durumlar var. Şehitlerimiz var, deprem zedelerimiz var, ağır hasta olanlarımız var, yokluk içinde olanlarımız, vesaire var, var, var... Şuan tüm dünyada her şey yaşanıyor. Herkesin derdi kendine büyük, ateş düştüğü yeri yakar, kişinin neresi acıyorsa, canı oradadır, vesaire, gibi birçok ifadeyi daha da çok yaşadığımız bir durum içindeyiz. Şuan; teselli etmek, akıl vermek, ahkam kesmek haddime değil, biliyorum. Herkesin bulunduğu durumu, ruh halini tahmin edebiliyorum. Birbirimize sahip çıkalım, uyarılara, her şeye dikkat edelim, özellikle yaşlılarımıza, muhtaçlarımıza, hastalarımıza daha da özen gösterelim. Hepimizin temel ihtiyaçları var, elbette ki, dışarıdan temin etmek zorunda olduğumuz bir sürü şey var. Mümkün olduğunca, gerekmedikçe evde kalalım. Sıkıldım sözcüğü, belki de tarihte ilk defa, bu kadar çok telaffuz ediliyordur. Ama; canımız için, sağlığımız, sevdiklerimiz ve tüm insanlık için, uyarıları dikkate alalım, izole olalım, olmaya özen gösterelim.
Hayat güzel, tüm sevdiklerimizle daha da güzel...
Güzel yarınlara, hep beraber...
Sağlıkla, afiyetle, neşeyle ve huzurla...
Saygılar...
 

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
Kalemine yüreğine sağlık alemdar. Sağlık çalışanı olarak tüm arkadaşlarım ve meslektaşların adına teşekkür ediyorum.

Şu zor zamanlar birgün bitecek o yüzden sabır la yetkililerin söylediklerini yapmak hepimizin görevi.
Evde durmak evet çok sıkıcı özelliklerde artık hava ısınmaya başlamışken ama mecburuz. Bu mecburiyet kendimiz için ailemiz için sevdikleriniz için. Unutulmaması gereken durum, bu virüs havadan değil damlacıkla bulaşıyor, temasla bulaşıyor o yüzden sosyal mesafe en az 1.5 m olmalı zorunluk halinde.
İnanın işe gidiyorum eve gelirken korkuyorum ya eve götürüyorsam virüsü diye evde 2.5 yaşında kızım var ya ona bulaştırırsam diye endişeyle yaşıyorum. Annem.babam ileri yaştalar onlarla zaten görüşmüyorum yüz yüze.

Neyse özelim le sıkmayayım sizleri. Emin olun eviniz daha güvenli çıkmayın. Çalışmak zorunda olanlar ise mutlaka kişiler arasında mesafesini uyguna çeksin hijyene dikkat etsin. Virüsten kurtulmak bizlerin elinde sınırlanabilirse hayat normale döner.

Rabbim hepimizi korusu inşallah...
 

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
Forum olarakta birşeyler yapabiliriz. Eminim yapıyorsunuzdur. Ailenize daha sıkı tedbirler aldırın. Çevrenizdekileri uyarın. Apartmanda yaşayanlar girip çıktığınız yerleri dezenfekte edin. Özellikle merdiven başlıklarını.

Bu sen ben işi değil o olmaktan çoktan çıktı. Biz işi ve bu işi hijyene birbirimizi korumakla bizler başaracağız.
 
Top