Omurga Kaynaklı Ağrılar

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
Uzmanlar, bel, boyun ve diz ağrısı çekenlerin son yıllarda hızla arttığını söylüyor. Hepimiz bilgisayar başında uzun zaman geçiriyoruz veya oturarak çalışıyoruz. Üstüne trafik yoğunluğu ve evde televizyon başında oturmak eklenince bu ağrılarda artış olması da gayet doğaldır. Peki ne yapmalıyız?

Vücudumuzu kontrol eden beynimiz tüm haberleşme ve emirlerini omurgamız sayesinde verir. Bu nedenle pek çok hastalık omurgamızdan kaynaklanmaktadır. Hareket sistemimiz yavaşladıkça omurgamızda çeşitli problemler oluşmaya başlar. İşin şaşırtıcı olan yanı, omurgadan kaynaklı olduğunu bilmediğimiz pek çok hastalık yaşıyoruz. Kabızlık, kısırlık, migren, sinüzit, diş eti kanamaları, kulunç, tiroit, kulak çınlaması vs. Bunun nedeni ise vücudumuzda bulunan tüm eklem,kemik, kas ve sinirlerin birlikte çalışmasıdır. Birlikte çalışan bu sistem de ufak bir açı değişikliği düzeni bozar ve ağrılar oluşmaya başlar. Omurgadan kaynaklı hastalıklarda teşhis ve tanı çok zordur. Hastanın ömür boyu fizik tedavi ve ilaç kullanma gereksinimi doğabilir.

Hareket sistemimizde bulunan bağ dokusu hasarları ise, vücudun susuz kalması ile ortaya çıkar. Az su tüketmek, kas ve sinir sisteminde çeşitli arazlar yaratır. İç organlarının çalışmasını engeller ve ağrıların kronikleşmesine neden olur. Uzmanlar bu nedenle çeşitli uyarılarda bulunuyor.

Oturarak çalışıyorsanız, 15 dakika ara ile mutlaka hareket edin. Kasları açıcı kolay egzersizler yapın. Günlük 1.5-2 litre arası su için. Kilo almamaya dikkat edin. Özellikle çocuklar ve gençlerde bilgisayarda oyun oynama ve gezme hastalığına sınırlamalar getirilmelidir. Omurga üzerinde oluşan bir eksen ya da açı kayması ömür boyu çekilecek olan çeşitli kronik ve nöropatik ağrılara neden olabilmektedir.
 
Top