• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Olivia Wilde Kimdir?

Papatya

V.I.P
V.I.P

Olivia Jane Wilde (d. 10 Mart 1984) Amerikalı aktris.

2000'li yılların başında oyunculuk hayatı başlayan aktris bugüne kadar bazı film ve dizilerde boy göstermiştir.
Bunların içinde en bilinenleri The O.C. ve The Black Donnellysdir. Remy "13" Hadley rolü ile House MD televizyon dizisinde oynamıştır.


D98EYv.jpg


Wilde, 10 Mart 1984'de Olivia Jane Cockburn";adı ile New York City'de doğmuştur. Annesi, Leslie Cockburn, 60 Minutes televizyon yapımcısı ve gazetecidir. Babası, Andrew Cockburn İrlandalı bir gazetecidir.
Amcaları Alexander Cockburn ve Patrick Cockburn politik internet sitesi CounterPunch.org'da yazar ve katılımcılardır.
Wilde ailesinin de etkisinde kalarak kendisini "gerçek bir kritik ve analist" olarak tanımlamıştır.

İki yaşından itibaren hep bir aktris olmak istemiştir.
Kısa bir süre için Olivia'nın ailesi Guilford, Vermont, ABD'de yaşamışlardır. Wilde Washington, D.C.'de Georgetown Gündüz Okuluna devam etmiş, bir süre de Andover, Massachusetts'de Phillips Academy 'de öğrenim görmüştür. Daha sonra İrlanda Dublin'e yerleşerek The Gaiety School of Acting okuluna devam ederek gösteri sanatındaki en önemli adımını atmıştır.

Wilde In Time, Tron, Cowboys vs Aliens ve Turistas filmlerinde rol almıştır. Marissa rolü için başvurmuş olsa da, The O.C.'de Alex Kelly rolü ile ün kazanmıştır.

2009 yılı itibarı ile Wilde, Maxim dergisinin en seksi 100 listesinde birinci olarak büyük yankı uyandırmıştır.
2006 yılında da FHM dergisinde en seksi 100 kadın içerisinde 95. sırada yer almıştır.
Wilde House MD TV dizisine 2007 sonbaharında (dördüncü sezonda) katılarak genç doktor, Dr. Remy Hadley rolü ile ünlenmiştir. Dizideki takma adı Onüç Dr. House'ın asistan doktor seçimlerindeki numaradan kalmıştır.


d0WoLX.jpg


2006 yılında US Comedy Arts Festival'inde en iyi aktris ödülü, 2008'de de Vail Film Festival'inde de Yükselen Yıldız ödüllerini almıştır.

Ayrıca Alacakaranlık filminde Stephenıe Meyer'ın Rosalie rolü için onu seçmişir.

Fakat rolü The O.C. dizisinde 3. sezonda oynayan Nikki Reed almıştır.

Wilde hem ABD hem de İrlanda olmak üzere iki ülke vatandaşıdır.
Olivia Amerikan-İtalyan olan, belgesel film yapımcısı, prens, fotoğrafçı ve gitar sanatçısı Tao Ruspoli ile 7 Haziran 2003'te Washington'da evlenmiştir. Halen Venice, Los Angeles, California'da yaşamaktadırlar.
Wilde bir vegandır.


Vikipedi

 
Top