Olgun erkek-Genç kadın ilişkileri

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
Her erkekte görülecek diye bir kural olmasa da, orta ve ileri yaş içinde olan erkekler; yaşamlarını gözden geçirip kendileri için ne yaptıklarını sorgulamaya, genç bir partner aramaya ve kayıplarını fark etmeye başlayabilirler. ”Psikolog Serap Güngör ise bu tür bir arayışta erkekliğin simgesi haline gelen seks kapasitesindeki düşüşün etkili olduğunu söylüyor: “Bu aslında doğal ve normal bir süreçtir.Ama hiçbir erkek bu fizyolojik süreci kolayca kabullenemez. Bu kabullenememe duygusu bir kısmını kendini ispat etme davranışına itebilir. Zemin müsaitse, cinsellik sinyallerini güçlü bir şekilde yaymakta olan bir kadın varsa çevrede, erkeği harekete geçmesi için tetikleyecektir. ”
“”
Psikiyatr Doç Dr. Cebrail Kısa ise tamamen farklı düşünüyor. Genç bir kadınla ilişki yaşayan veya evlenen insanlara haksızlık ettiğimize inanıyor, ona göre ilişkide yaş farkının hiçbir önemi yok. “İnsanlık tarihine bakıldığında yaşlı erkek-genç kadın veya yaşlı kadın-genç erkek ilişkisi hep vardı. Aşk ilişkisi kişinin içsel ve dışsal ihtiyaçlarından doğar ve nesnesini ararken de yaş, din, etnisite ve ırk gibi farklılıklardan etkilenmez. İnsanların birbiriyle olan ilişkisini sınırlayacak bir şeylerin olduğunu kabul etmiyorum. Genç kadın yaşlı erkek ya da yaşlı kadın genç erkek ilişkisine normal ya da patolojik de demiyorum. Psikiyatr olarak da böyle bir tavrım olamaz.” Neden orta yaşa gelen her erkek hatta kimi zaman şartlar müsait olduğu halde genç bir sevgili arayışına girmiyor? Neden bazıları uzun yıllardır süren evliliklerini, çocuklarını ve tüm sosyal çevrelerini kaybetmeyi göze alarak genç bir sevgili peşinde koşuyor da bazıları hiç böyle bir dürtü hissetmiyor?
Doç Dr. Cebrail Kısa ise, “Ben bu tür ilişkilerin yaşanmasında ilk gelişim yıllarındaki ebeveyn ilişkisinin belirleyici olabileceğini düşünüyorum. Kişinin bebeklik ve çocukluk yıllarında ebeveynine bağlanma - ayrışma ve aynı cinsiyetteki ebeveyni ile identifikasyon kurma sürecinin diğer sebeplerden daha önde olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle bazı erkekler kadın erkek ilişkisi ya da aşırı cinselliğe yönelirken kimileri de din, spor ya da akademik kariyer gibi bilimsel etkinliklere yönelmekte” sözleriyle konuya açıklama getiriyor.
Doç. Dr. Cebrail Kısa: “Sevgi ve aşk ilişkisi kural tanımaz. İnsanların aşklarını yaşamalarına saygı duymayı toplum olarak öğrenmeliyiz. ‘“Erkek kadından en fazla 10 yaş büyük olmalıdır. ”İlişkilerde büyük yaş farkı toplum tarafından genellikle kabul görmüyor.
Peki ama ideal bir yaş farkından söz edilebilir mi?
Psikolog Serap Güngör, yaş farkının çiftlerin birbirlerinin isteklerini karşılayamaz hale getirmemesi gerektiğine inanıyor: “Benim deneyimime göre erkek lehine olmak üzere en fazla 5–-10 yaş arasında bir fark olmalıdır. 10 yılın üzerinde bir yaş farkının olması çiftlerde sorun yaratabilir. Çünkü insanlar her 10 yılda bir yeni bir kuşak yaratırlar ve her kuşağın algıları ve beklentileri farklıdır. Ancak bu tarz problemleri genellemek oldukça zor çünkü bunun tam tersine yaş farkının bir avantaj ve mutluluk kaynağı haline geldiği ilişkiler de göstermek mümkün. ”
 

KaderKatibi

Dürüstlük insanın kartvizitidir, Matbaada basılmaz
Özel üye
Evet erkek kadındandan en fazla on yaş büyük olmalı. Kadının erkekten büyük olmasını tasvip etmiyorum. Yaşıt veya en fazla kadın erkekten bir yaş büyük olmalı.
 

kardelenn

Özel Üye
Özel üye
iliski her nekadar fikir olarak anlasmaya dayali olsada abarti yas farkliliklari ileride uyumsuzluga neden olacagi icin iyi dusunmek lazim. Hadi yas farki biyere kadarda konuda bahsedilen o hem evli hemde yasi ilerlemis olupta hala gözü disarida olan tiplere daha ne diyeyim yaa... gidin sakin sakin emekliliginizi bekleyin cocuklarinizla ilgilenin elinizdekilerle yetinin gezin tozun normal akranlariniz gibi normal yaslanmayi deneyin lutfen..
 
Top