Oktay Usta Balkabaklı cheesecake tarifi

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
Balkabaklı Cheesecake

Balkabaklı Cheesecake Tarifi Malzemeleri

  • 3 yumurta
  • 500 gr. balkabağı
  • 500 gr. labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı kadar un
  • 1.5 su bardağı kadar şeker
Tabanı için malzemeler:

  • 1 paket yulaflı bisküvi
  • 50 gr. kadar tereyağı
Üzeri için malzemeler:

  • 100 ml. kadar krema
  • 1 tatlı kaşığı kadar pudra şekeri
bal-kabakli-cheesecake.jpg


Balkabaklı Cheesecake Tarifi
Balkabaklı cheesecake tarifi için ilk olarak bal kabağını soyup, dilimleyip, gereken miktarını doğrayıp, haşlıyoruz. Sonra suyunu süzüp, soğuduktan sonra püre haline getirip bir kaba aktarıyoruz.

Sonrasında bisküvilerimizi rondodan geçirip un ufak hale getiriyoruz.

Balkabaklı cheesecake tarifi için; tereyağını eritiyoruz, kızdırmadan rondodan geçirdiğimiz bisküvilerin içine aktarıyoruz. Tereyağı ile bisküvileri yoğuruyoruz.

Kelepçeli 20 cm. lik bir kalıbımızın dibine yağlı kağıt seriyoruz, kenarlarını ise yağlıyoruz güzelce.

Sonrasında, yoğurduğumuz bu karışımı kelepçeli kalıbın dibine aktarıp, elimizle bastırıp döşüyoruz. Kelepçeli kalıbı bu şekilde buzdolabına kaldırıyoruz.

Balkabaklı cheesecake yapılışı için; peynirli harcımızı hazırlamaya başlıyoruz.

Labnemizi geniş ve derin bir kaba alıp, krema kıvamına gelinceye dek çırpıyoruz. İçine şeker ve yumurtayı ekliyor, yine çırpmaya devam ediyoruz .

Sonra bu karışıma unu ekleyip yine çırpmaya devam ediyoruz . Sonrasında balkabağı püremizi ekleyip, yine karıştırıp çırpıyoruz.

Buzdolabında bekleyen kelepçeli kalıbımızı çıkarıp, üzerine bu labneli balkabaklı harcımızı aktarıyoruz, düzeltiyoruz üzerini.

Balkabaklı cheesecake tarifimizi önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrollü olarak, üzeri katılaşıp sertleşene kadar pişiriyoruz. (pişerken, bir küçük fırın kasesine su koyup, fırının içine koyarsak, cheesecake pişerken çatlamayacaktır.)

Balkabaklı cheesecake tarifi, fırın telinde soğutuyoruz.

Soğuyan balkabaklı cheesecake tarifi üzerine krema eklemeye geldi sıra. Pudra şekeri ile bir kapta çırptığımız 100 ml kadar kremayı üzerine süs olarak yayıyoruz. Bunun için cheesecake mutlaka soğuk olmalı. Sonra buzdolabına kaldırıyoruz.

Balkabaklı cheesecake tarifi bir gece buzdolabında bekledikten sonra ertesi gün servis edilebilir.
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
6 Yumurta
1,2 Su bardağı şeker
1 çimdik tuz
800 gram labne peyniri (suyu tamamen süzülmüş)
200 ml krema
1 Paket pasta kreması (yurtdışında yoğun krema olarak geçiyor)
2 Paket Burçak bisküvi
8 Yemek kaşığı erimiş tereyağ
1 Limon suyu
3 Yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı vanilya özü (ben markette bulamadığım için toz kullandım)
Önce şeker ve yumurtaları çırpıyoruz, normal kek pişirirken çırptığımız kadar uzun ve hızlı değil fazla köpürtmeden biraz beyazlaşana kadar düşük hızda çırpmanız yeterli (eğer yüksek hızda ve hızlı çırparsanız kek kısmı taşar ve krema kısmı fazla hafif ve kabarık olur). Üşenmezseniz tel çırpıcı ile çırpabilirsiniz ;)


Bir yandan labne peynirini ince delikli süzgeçte altına kağıt havlu koyarak (sürekli havluyu değiştirin) süzün. Tüm suyu çıkana kadar altındaki havluyu birkaç kez değiştirin.

Cheesecake’in tabanı için Burçak bisküvileri ufak ufak kırın ve kelepçeli kek kalıbınızın tabanına yayın.

Üstüne 8 yemek kaşığı erimiş tereyağı gezdirin ve tüm karışımı elinize ufalayarak yağı karışıma yedirin.

Sonra da bastırarak dümdüz bir hale getirin.
Ben tereyağ olarak tuzsuz Fransız tereyağ kullandım, hamur işlerinde özellikle denemeniz, tavsiye ederim çok yakışıyor.
Pasta kremasını süt ile çırpın. Fırınınızı 175°C’de ısıtın.
Daha sonra çırpılmış şeker ve yumurtaya labne, sıvı krema, un, tuz, limon suyu, vanilya özü ve katı pasta kremasını ilave edin ve düşük hızda homojen bir hal alana kadar mikserle çırpın.
Sıvı karışımı, taban üstüne dökün ve bir spatula yardımı ile yüzeyi düzleştirin.
Cheesecake’inizi fırının orta karında 170°C’de 1 saat pişirin.
Bu sırada peynir krema kısmı kabarıp daha sonra cheesecake üzerinde çatlaklar oluşturabilir. Mümkün olduğu kadar keki haşlamadan yavaş yavaş pişirmeniz yumuşaklığı için önemli bir nokta. Ayrıca cheesecake pişirirken mutlaka kelepçeli kek kalıbı kullanmanız gerekiyor aksi halde piştikten sonra tatlınız kalıba hapsolabilir :)
1 saatin sonunda kekimizin üstü de kızarınca fırından çıkarıp dinlendiriyoruz. Kek kalıbı içerisinde krema kısmının ortası hala biraz sıvı gibi oluyor (kabı hareket ettirince sallanıyor) bu normaldir, ancak cheesecake’in piştikten sonra minimum 8 saat dolapta dinlenip soğuması gerekiyor. Peynir krema katmanı soğudukça ve dinlendikçe suyunu çekiyor ve ağzınızda eriyen yumuşacık bir form alıyor. Cheesecake’i mümkünse bir gece önceden yaparsanız çok daha iyi olur. Unutmayın, püf noktası uzun süre dinlenmesi. Servis ederken üzerine hazır satılan çikolata, karamel ya da böğürtlen sosları ekleyebilirsiniz hepsi ayrı yakışıyor.


 
Top