Öğrencisi Olduğu Dershaneyi Satın Aldı

arz-ı hal

şşşşştttttttt
Özel üye
Öğrencisi Olduğu Dershaneyi Satın Aldı

Öğrencisi olduğu Uğur Dershaneleri'ni satın alan ve sonradan da Bahçeşehir Koleji'ni kuran Enver Yücel, şimdi de ABD'de dershane açıyor. Aynı zamanda Bahçeşehir Üniversitesi'nin kurucularından olan Enver Yücel'in dershanecilikle tanışması, 1972 yılında lise öğrencisiy-ken Laleli'de bulunan Uğur Dershanesi'nde kurs almasıyla başlamış.
Daha sonra dershanede işe de giren ve temizlik işlerinden sekre¬terliğe kadar pek çok işle İlgilenen Yücel, Haydarpaşa Lisesi'nde yatılı okumasına karşın dershane ile ilişkisini devam ettirmiş. Eğiti-me bü¬yük ilgi duyduğunu belirten Yücel, dershanede öğrenciyken, çalışanı, daha sonra öğretmeni şimdi de sahibi. Yücel, girişimciliğinin öyküsünü şöyle anlatıyor:
"O yıllarda bizim dershane sahibi olmamız, dershaneyi kuran ki¬şinin adeta dershaneyi bırakıp gitmesiyle gerçekleşti. Biz para karşılı¬ğında bir dershaneyi almadık. Üç odalı bir yer-di. Sadece Milli Eğitim Bakanlığından izni alınmış, daha sonra da bize devredilmiş küçük bir yerdi. Hiç unutmuyorum, nişanlıydım. İlk arabamı almıştım. Maaşları Ödemek için altı ay sonra arabamı satmıştım. Bunu çok iyi hatırlıyo¬rum. Ve o gün, bu gün aşağı yukarı 30 yıla yakındır çalışanlarımızın maaşını bir saat geciktirdiğimi bilmem."
 
Top