Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Nutelallı bohça
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="Papatya" data-source="post: 841616" data-attributes="member: 91538"><p style="margin-left: 20px"><strong><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"></span></span></strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">Malzemeler </span></span></strong></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">1tane şeftali 4 tane kayısı </span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">1/2 su bardağı şeker</span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">1 çay kaşığı tereyağı</span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">8 adet donmuş milföy karesi</span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">4 tatlı kaşığı labne peyniri</span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">4 tatlı kaşığı nutella</span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">Tarçın</span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"><strong>Üzerine </strong></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">Süt ve tozşeker </span></span></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Tahoma'">Yapılışı </span></span></strong></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">Şeftalilerin içine konacağı porselen veya seramik kâsenin içi az tereyağı ile yağlanır.</span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">Kabukları iyice yıkanmış şeftaliler ve kayısılar bu kabın içine konur, üstüne toz şeker serpilir ve mikrodalga fırında en yüksek ısıda 5 dakika pişirilirler. </span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">Soğumaya bırakılır ve küp halinde kesilirler.</span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">Milföy hamurları ikisi bir olacak şekilde, kare şeklinde, merdane ile unlu zeminde açılırlar, yüksekliği 2-3 mm olmalıdır.</span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">Üzerlerine kenar kısımları bos kalacak şekilde önce labne peyniri sürülür, ardından tarçın serpilir, isteğe bağlı biraz seker, nutella parçalar halinde, en son da şeftali ve kayısı parçaları eklenir. </span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">Bohça gibi kapanır ve kapanma kısmı tepsi tarafında kalacak şekilde ters olarak fırın kağıdı ile kaplanmış tepsiye dizilirler.</span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">Üstlerine bıçak ile 2-3 adet çizik yapılır, fırça ile bir parça süt sürülür, şeker serpiştirilir ve önceden ısıtılmış fırında 210°C de 20-25 dakika, kızarana kadar pişirilirler. Biraz ılındıktan sonra servis edilirler. </span></span></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"><u><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Tahoma'">Sadece nutella ile veya sadece kayısıyla yapabilirsiniz. Tercih sizin! </span></span></u></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px"></span></span></p> <p style="margin-left: 20px"><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="font-size: 15px">Alıntıdır. </span></span></p> <p style="margin-left: 20px"></p> <p style="margin-left: 20px"></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Papatya, post: 841616, member: 91538"] [INDENT][B][FONT=Tahoma][SIZE=4] Malzemeler [/SIZE][/FONT][/B] [FONT=Tahoma][SIZE=4] 1tane şeftali 4 tane kayısı 1/2 su bardağı şeker 1 çay kaşığı tereyağı 8 adet donmuş milföy karesi 4 tatlı kaşığı labne peyniri 4 tatlı kaşığı nutella Tarçın [B]Üzerine [/B] Süt ve tozşeker [/SIZE][/FONT] [B][SIZE=4][FONT=Tahoma]Yapılışı [/FONT][/SIZE][/B] [FONT=Tahoma][SIZE=4] Şeftalilerin içine konacağı porselen veya seramik kâsenin içi az tereyağı ile yağlanır. Kabukları iyice yıkanmış şeftaliler ve kayısılar bu kabın içine konur, üstüne toz şeker serpilir ve mikrodalga fırında en yüksek ısıda 5 dakika pişirilirler. Soğumaya bırakılır ve küp halinde kesilirler. Milföy hamurları ikisi bir olacak şekilde, kare şeklinde, merdane ile unlu zeminde açılırlar, yüksekliği 2-3 mm olmalıdır. Üzerlerine kenar kısımları bos kalacak şekilde önce labne peyniri sürülür, ardından tarçın serpilir, isteğe bağlı biraz seker, nutella parçalar halinde, en son da şeftali ve kayısı parçaları eklenir. Bohça gibi kapanır ve kapanma kısmı tepsi tarafında kalacak şekilde ters olarak fırın kağıdı ile kaplanmış tepsiye dizilirler. Üstlerine bıçak ile 2-3 adet çizik yapılır, fırça ile bir parça süt sürülür, şeker serpiştirilir ve önceden ısıtılmış fırında 210°C de 20-25 dakika, kızarana kadar pişirilirler. Biraz ılındıktan sonra servis edilirler. [/SIZE][/FONT] [U][SIZE=4][FONT=Tahoma]Sadece nutella ile veya sadece kayısıyla yapabilirsiniz. Tercih sizin! [/FONT][/SIZE][/U] [FONT=Tahoma][SIZE=4] Alıntıdır. [/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=4][/SIZE][/FONT][/INDENT] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
En iyi yönetim şekli?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Nutelallı bohça
Top