Nutelallı bohça

Papatya

V.I.P
V.I.P

Malzemeler


1tane şeftali 4 tane kayısı
1/2 su bardağı şeker
1 çay kaşığı tereyağı
8 adet donmuş milföy karesi
4 tatlı kaşığı labne peyniri
4 tatlı kaşığı nutella
Tarçın

Üzerine

Süt ve tozşeker


Yapılışı

Şeftalilerin içine konacağı porselen veya seramik kâsenin içi az tereyağı ile yağlanır.

Kabukları iyice yıkanmış şeftaliler ve kayısılar bu kabın içine konur, üstüne toz şeker serpilir ve mikrodalga fırında en yüksek ısıda 5 dakika pişirilirler.
Soğumaya bırakılır ve küp halinde kesilirler.
Milföy hamurları ikisi bir olacak şekilde, kare şeklinde, merdane ile unlu zeminde açılırlar, yüksekliği 2-3 mm olmalıdır.
Üzerlerine kenar kısımları bos kalacak şekilde önce labne peyniri sürülür, ardından tarçın serpilir, isteğe bağlı biraz seker, nutella parçalar halinde, en son da şeftali ve kayısı parçaları eklenir.
Bohça gibi kapanır ve kapanma kısmı tepsi tarafında kalacak şekilde ters olarak fırın kağıdı ile kaplanmış tepsiye dizilirler.

Üstlerine bıçak ile 2-3 adet çizik yapılır, fırça ile bir parça süt sürülür, şeker serpiştirilir ve önceden ısıtılmış fırında 210°C de 20-25 dakika, kızarana kadar pişirilirler. Biraz ılındıktan sonra servis edilirler.


Sadece nutella ile veya sadece kayısıyla yapabilirsiniz. Tercih sizin!

Alıntıdır.


 
Top