Nohut Mayası Nasıl Yapılır?

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Nohut Mayası Nasıl Yapılır?

Nohut mayası ile kendi doğal ürünlerinizi hazırlayabilirsiniz...

Malzemeler:
  • ½ bardak nohut
  • 2 bardakşişe suyu, kaynatılıp 7-8 dakika dinlendirilmiş
  • 1 çorba kaşığı organik tam buğday unu
  • ¼ tatlı kaşığı tuz
  • 1¼bardak maya (3- 3½ bardak un ile ekmek yapmak için yeterlidir)

Hazırlanışı:

1. Nohutları havanda veya rondoda en az 3-4 parçaya ayrılacak şekildekırın. Nohutlar oldukca sert olduğundan havanda kırmak biraz zor olabilir ve her tarafa saçılabilir.

2. Temiz cam kavanozun içini bolca kaynar suyla iyice çalkalayın ve içinenohutları, tuzu ve unu ilave edin. Sıcak suyu kavanoza alıp tahta bir kaşıkla iyice karıştırın.

3. Kavanozun ağzını kapatıp kalınca bir mutfak havlusuyla veya yün bir atkıyla güzelce sarın. 2 kat naylon torba içine alıp ağzını kapatın. Kışın, evin en kuytu yerindeki radyatöre asın. Yazın ise evinizin en sıcak köşesinde beklemeye bırakın. Bu maya hemen üşüdüğünden sürekliılık (bu da yaklaşık 37-38 derecedir) kalmasını sağlamak çok önemli.

4. 18-20 saat sonra mayanızı kontrol edin. Mayanızın üstünde resimdeki gibi çok sayıda beyaz renkli minik hava kabarcıkları oluşmuş olmalı. Bu kabarcıkların meydana getirdiği köpük ise yaklaşık 2 parmak kalınlığında olmalıdır.

5. Mayayı süzüp nohutları atın. Ayırdığınız sıvı formdaki mayayı artıkekmek hamurunu yoğurmak için kullanabilirsiniz.
 
Top