Nikole tesla ve da vinci nin insanüstü uyku düzeni

Artemis

Özel Üye
Özel üye
jgzNmj.jpg


Hepimiz biliyoruz ki herkes uyumayı sever. Çoğu insan yeterince uyuyamadığını düşündüğü için uyumayı sever.
Ancak Nikola Tesla ve Leonardo Da Vinci’nin uyku düzeni muhtemelen sizi çok şaşırtacak. Bir günü uykudan mahrum bir şekilde geçirmek iyi değildir. En son yeterince uyuyamadığınız bir zamanı ve sonrasında nasıl hissettiğinizi hatırlayın. Muhtemelen tembel, uykusuz, fazla yiyen, araba kullanırken zorluk çeken biri olduğunuzu hatırlıyorsunuz.

362lbj.jpg


Gün ortası şekerlemeleri(kestirmeleri) bizim ortaya çıkardığımız bir şey değildir. Sanayi öncesi dönemlerdeki insanlarda gece uykularını iki parçaya bölmek oldukça yaygındır. Uyurlardı, uyanırlardı, işlerini yaparlardı ve sonra tekrar uyurlardı.Bazı efsanelere göre Nikola Tesla ve Leonardo Da Vinci’nin bunu o dönemdeki insanlardan daha önce yaptıkları söyleniyor. İddiaya göre uyku düzenine girebilmek hem Tesla’ya hem de Da Vinci’ye çok zor gelmiştir. İkisi de çok fazlı uyku ki bu uyku düzeni; Da Vinci uykusu (polyphasic sleep) olarak da bilinir- denemişlerdir, bu uyku da günde üç defadan fazla uyku uyumak yani uykularını 20-30 dakikalık periyotlarla 4-8 bölüme ayırdıkları anlamına geliyor. Onların seçimi ise ‘’İnsanüstü Düzen’’den yanaydı.
 

Simurg

Kabullenmiş olmanın dayanılmaz hafifliği...
Özel üye
Çalışkan biriyim anlamında söyledim, ama ağustos böceklerini de severim. :D

Tesla'nın tam bir icat makinesi gibi çalıştığın biliyorum hatta önü kesilmemiş olsa dünyaya elektriği ücretsiz kullandıracak bir sistem geliştirdiğine dair de bir yazı okumuştum.
 
Top