Ne Yaptın 'Yeşil Başlı Gövel Ördek'

ferard

Üye
Kuş gribi konusunda yapılan uydu araştırmaları, Türkiye’yi de etkileyen hastalığın yayılmasında asıl sorumlunun göçmen kuşlar olduğunu doğruladı. Baş sorumlu ise tanıdık:

Kuş gribi konusunda yapılan uydu araştırmaları, geçen sene Türkiye’yi de etkileyen hastalığın yayılmasında asıl sorumlunun göçmen kuşlar olduğunu doğruladı.

Washington Post gazetesinin haberine göre, geçen yıl Türkiye, Rusya, Romanya ve Ukrayna’da görülen kuş gribi hastalığına göçmen kuşların neden olduğu, uydu çalışmaları ile de kanıtlandı. Haberde, H5N1 virüsünün Orta Asya’dan Doğu Avrupa’ya kadar ulaşmasında kazların ve kuğuların etkisi bulunduğu ancak baş suçlunun, vahşi “yeşil başlı gövel ördek” olduğu ifade edildi.

Brüksel Özgür Üniversitesi’nden Marius Gilbert ve arkadaşlarının, konu ile ilgili yayınladıkları raporda, H5N1 virüsünün Rusya ve Kazakistan’dan Karadeniz bölgesine yayılmasının, zaman ve mekan olarak ördek, kaz ve kuğu ailesinin sonbahar göç güzergahı ile örtüştüğü ve hastalığı bu hayvanların yaydığı hipotezinin doğrulandığını belirtti.

2003’TEN BU YANA 152 KİŞİ ÖLDÜ

Raporda, ördek, kaz ve kuğulardın hastalığı hem yaydığı hem de bu virüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini, diğer kanatlıların ise virüsü yaysa da hastalıktan pek etkilenmediği kaydedildi.

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre kuş gribi, 2003 yılından bu yana 256 insana bulaştı ve bulaştığı insanlardan 152’sini öldürdü. Uzmanlar, virüsün evrim geçirerek insandan insana bulaşabilir bir hal almasından ve bu yüzden milyonlarca kişinin ölmesine neden olmasından korkuyor.



(ANKA)
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Teşekkürler ferard. Özellikle kışın kendisini hisettirmeye başladığı şu günlerde grip konuunda yeterince önlemimizi alamıyoruz ya da almıyoruz.
 
Top