Ne Varsa Eskilerde Var -Çocukluğumuzun Çizgi filmleri

Enda

Neylersin!!!
V.I.P

Etkisinden Kurtulamadığımız 90’lar Çizgi Filmleri​

Çocukluk dönemlerini yad etmek isteyenlerin aklına gelen en önemli detaylardan bir tanesi de eski çizgi filmler oluşturuyor. Nostalji dolu anlar yaşatan o unutulmaz filmler bir zamanlar hepimizin...​

30 Mayıs 2018
24 25083



Çocukluk dönemlerini yad etmek isteyenlerin aklına gelen en önemli detaylardan bir tanesi de eski çizgi filmler oluşturuyor. Nostalji dolu anlar yaşatan o unutulmaz filmler bir zamanlar hepimizin favorisiydi. Hatta sabahları sırf o çizgi filmi kaçırmamak için erken uyandığımız günler bile olurdu. Hadi o zaman gelin o sevilen renkli filmlere hep birlikte bir göz atalım;

1. Şirinler​

Şirinler

Mavi mavi renkleri ile gönlümüze taht kuran en güzel çizgi film kuşkusuz şirinler. Şirinler şirin hareketleri ile tüm minikleri mutlu ederken kötü kahraman Gargamel ve kedisi Azman ise tüm işleri karıştırmaya yetiyordu. Üstelik her şirinin kendine has özelliği de bulunurdu.
Uykucu şirin, güçlü şirin, gözlüklü şirin, miskin şirin, şakacı şirin ve tek kız olan şirine karakterlerin başlıcalarıdır. Şirin baba da bilgelikleri ile öne çıkan bir karakterdir. Gargamelin şirinlere zarar vermek için yaptığı büyüler ve onları yeme isteği ise çizgi filme heyecan ve macera katırdı.

2. HEIDI​

Heidi

Ailesinin yokluğu nedeniyle teyzesi tarafından Alpler’deki bir köye bırakılan kızın yaşam hikayesi… Yemyeşil enfes bir manzara sunan bu köyde, Heidi Peter adındaki arkadaşı ile mükemmel bir dostluk kurardı. Daha sonra şehre taşınması ile birlikte Clara ile birlikte arkadaşlık yapmaya başlamıştı. Ancak Clara yürüyemeyen sakat bir kızdı.
Geçen uzun bir zaman sonra Heidi Clara’yı kendi uğraşları ile Alpler’deki köyüne götürmek istedi. Çizgi filmin en acıklı ve heyecanlı kesiti aslında burada gizliydi. Çünkü Clara, dostu Heidi sayesinde yürümeye başlamıştı.

3. Teletabiler​

Telatabiler

Güneşin doğuşu ile birlikte ortaya çıkan teletabiler, en sevdiğimiz renkli çizgi filmlerinden bir tanesiydi. Sarı Lala, mor renkli Tinky Winky, kırmızı Po, yeşil renkli olan ise Dipsy ve süpürgeleri olan Nunu ile mükemmel bir seyir keyfi sunardı.
Teletabilerin en ilginç özelliklerinden bir tanesi karınlarında beliren televizyon şeklindeki görüntülerdi. Güneşin batışıyla gelen hoparlör sesi ile tek tek kendi yerlerine zıplayarak ekranlardan giderlerdi.

4. Jetgiller​

jetgiller

George Jetgil ailesi tarafından kurgulanan Jetgil, gezegende geçen en izlenesi çizgi filmlerdendi. Robottan bir hizmetçileri olan aile ile gezegende her yeri gezebilme şansı bulmuştuk. Ancak filmin biraz ütopik olduğunu söylemek de gerek.

5. Taş Devri​

Tarihi taş devrini komedi dolu anlarla birleştiren çizgi filmin her köşesinde dinozorlar yer alırdı. Hatta dinozorlar artık öyle sık karşımıza çıkardı ki onların evcil bir hayvan olduğunu düşünürdük. Eşyaların yerinde ise daha çok hayvan motifli nesneler vardı.
Taş Devri

Kemiklerle saçlar toplanır, ayaklar yardımı ile araba kullanılır ve mamut hortumu yardımıyla da bulaşık yıkanırdı. Ayrıca Beti ile Vilma’nın dedikoduları hiç bitmezdi. Barni ve Fred ikilisi ise komik sahnelere şahit olmamızı sağlayan diğer ikililerdi.

6. Red Kit​

Red Kit

Red Kit, gölgesinden bile hızlı silah çeken sevimli kovboy kahramanımızdı. Vahşi Batı’nın en hızlı silahşörünün arkadaşı olan at Düldül ile sevimli arkadaşı Rin Tin Tin arasında çok fazla aksiyon yaşayan kovboy, dalton kardeşleriyle de sık sık macera peşinde koşturmuştu.

7. Tom ve Jerry​

Tom ve Jerry

Jerry ile Tom’un birbirini kovalamacası ile geçen çizgi film, çocukluğumuzun en heyecanlı ve hareketli kesitlerindendi. Jerry çoğu kez onu Tom’u kızdırmak için uğraşır, Tom ise onu yakalamak için elinden geleni yapardı. Küçücük farenin kocaman kediye yaptıklarını görünce gülmemek elde değildi.

8. Temel Reis​

Temel Reis

Safinaz adındaki kadın için çaba gösteren Kabasakal ve Temel Reis adındaki iki kahraman. Uzun kadın için birbirleriyle savaşmaya başlayan bu iki aşığın macera dolu sahneleri ile vakit geçirirdik. Tabi Temel Reis’İn Kabasakal’la mücadele etmek için ıspanak yediği anları da unutmadık.

Bunlar haricinde Vikingler ,arı maya, scoby do,Jetgiller, sonic ,pembe panter,he man,casper ,ayı yogi,kaptan mağara adamı ve daha nicesi vardı?
Siz bunlardan hangisini ve hangilerini izlediniz?Bunlar dışında izlediğiniz çizgi filmler nelerdi?
Şöyle bir beyin fırtınası yapıp çocukluğumuza doğru yola çıkalım;)
 

KuMRu

Sessize aldım dünyayı huzuru dinliyorum 🌼
Özel üye
Tsubasa

IMG-20210612-WA0035.jpg


Öykü Japon genç takımının yıldız oyuncusu Tsubasa Oozora'nın yaşadıklarını anlatmaktadır. Türkiye'de "Küçük Golcü" olarak da yayınlanmıştır.



En sevdiğim 🥰
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Benim cocukluk zamanimda cok cizgi filimi yoktu ama harika ciflik oynardik :))) sahde degil gercek :)))) hersey o kuzular oglak ddanalar ohhhhh

Not eskiden cok tv yoktu birde bu kadar filimler ne yoktu kanal yoktu siyah beyaz tv ler vardi birde perran kutman felan dizileri turknan soray :)))
 
Top