Nasıl Mutlu Olunur? / Liz Hoggard

Papatya

V.I.P
V.I.P

Yazar : Liz Hoggard
Çevirmen, Cem Şen
Yayınevi : Klan Yayınları
Kişisel Gelişim İnsan ve Toplum Sosyoloji Mutluluk Psikoloji


KİTAP DETAYI

Sayfa : 312 sayfa
Orjinal Adı : How To Be Happy
Orjinal Dili : İngilizce
Basım Yeri : İstanbul
Basım Tarihi : 2006

Günümüz bilim insanları, iş dünyasındaki başarılarımızın, bankadaki paramızın, şöhretimizin ya da gücümüzün mutlu bir yaşam yaşamamızı garanti altına almadığı, mutluluğun daha çok ailemiz ve toplumumuz ile ilişkilerimiz, sevdiğimiz birisi ile aramızdaki cinsellik, hoş bir yaşam ortamı, bir diğer insana duyduğumuz güven ve daha az stresli bir iş gibi basit zevklerden oluştuğu konusunda aynı görüştedirler. Yapılan bilimsel araştırmalar gittikçe daha güçlü bir şekilde, mutluluğun, tıpkı bisiklete binmek ya da bir müzik aletini çalmak gibi, öğrenilebilecek bir yetenek olduğunu ortaya koymaktadır. Mutluluk için herkese uyan tek bir evrensel çözüm bulunmasa da, kesinlikle mutluluğumuzu ve neşemizi büyük oranda artırmamızı sağlayan ve herkese uygun olan pek çok yöntem bulunmaktadır. İşte "Nasıl Mutlu Olunur" size bu yöntemleri anlatmak ve kanıtlamak için yazılmış bir kitaptır.
"Nasıl Mutlu Olunur", seks yaşamınızdan sağlığınıza, evcil hayvanlarınızdan çocuklarınıza, işinizden ruhsal araştırmalarınıza kadar pek çok alan üzerinde odaklanarak, dünyanın küçücük ama en önemli bölümünü, kendi bulunduğunuz bölümünü, nasıl daha mutlu bir hale getireceğinizi öğretmektedir.


Kitaptan alıntılar

Bir mutluluk kapısı kapandığında bir diğeri açılır, ama bazen biz kapanan kapıya o kadar uzun süreli bakarız ki diğerinin önümüze açıldığını fark edemeyiz.
Helen Keller (Kör ve sağır olan Amerika'lı akademisyen, yazar ve düşünür)

"Bu tıpkı kendi yaşamınızın dedektifi olmak gibi bir şey... hiç kimse mutluluğu kendi yaşamınıza taşımanız için sizden daha uzman olamaz. "

Kötü yanlarınız üzerine takılıp kalmayın.

#Mutluluk #Mutlu olmak #Nasıl mutlu olunur

 
Top