Nasıl beslenmeli, nelere dikkat etmeli?

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Havaların daha erken kararması, güneşin kendini daha az göstermesi, yağmurlar vb. mevsimsel değişikliklerde halsizlik, isteksizlik, iştahsızlık ve yorgunluk gibi sonuçlar doğabilir. Böyle günlerde beslenmemize dikkat etmemiz gerekebilir.
Nasıl beslenmeli, nelere dikkat etmeli?
• Vücut direncini arttırmak için ortalama 5 porsiyon meyve ve sebze tüketerek vitamin ve mineralleri almış olurken; balık, balık yağı, keten tohumu, soya fasulyesi, fındık ve zeytinyağı ile de Omega 3 ve Omega 9 ihtiyacını karşılamış oluruz.
• Çinko ve magnezyum ihtiyacını karşılamak için badem, ceviz, fındık, muz, yeşil yapraklı sebzeler, et, balık, kuru baklagiller ve yumurta tüketmelisiniz.
• Süt, yoğurt, ayran, kefir vb. süt grubunu hem probiyotik içermesinden dolayı hemde kalsiyum içermesinden dolayı mutlaka günde 2 porsiyon tüketmelisiniz. Probiyotik ürünler bağışıklık sisteminin iyi çalışması, bakterilerden korunma, besinlerin sindirimi ve emilimi için gereklidir.
• Mevsim geçişlerinde de yeterli seviyede su içmek oldukça önemli. Günde 2,5 ila 3 litre tüketilmelisiniz.
 
Top