Nar Ekşili Kabak Dolması

Papatya

V.I.P
V.I.P

Bugün farklı bir lezzeti, nar ekşili kabak dolmasını anlatacağız. Hatay’ın nar ekşisi meşhurdur.
Aslına bakılırsa bütün güney illerimizin mutfağında kullanılan bir malzemedir nar ekşisi.
Nar ekşisi, nar suyunun içindeki şeker karamelize edilerek suyunun uçurulmasıyla elde edilir.


Nar Ekşili Kabak Dolması Malzemeleri

8 adet kabak
2 adet domates
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
2 su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı nar ekşisi
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı salça
2 tatlı kaşığı kuru nane
Karabiber ve tuz

Nar Ekşili Kabak Dolması Tarifi

İlk yapılması gereken kabakların dışını soymak ve içini oymaktır.
Sonra kuru soğanı küp küp olacak şekilde doğrayın. Bir tavaya alarak zeytinyağında kavurun.
Soğanlar pembeleşmeye başladığında içine bir yemek kaşığı salça ve yıkanmış pirinç ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Diğer tarafta domates ve sarımsağı minik minik parçalar halinde doğrayın.
Sonra pirinç karışımını ocaktan alın ve önce domates ve sarımsak parçalarını ekleyin. Sonra da nar ekşisi, kuru nane, kararınca karabiber ve tuz ekleyin. Soğumaya bırakın.
Hazırladığınız iç harcı ılındıktan sonra kabakları doldurmaya başlayın.
Bir tencereye iki yemek kaşığı zeytinyağı ve bir yemek kaşığı salça koyarak kızdırın ve üzerine kabakları dizin. Biraz sıcak su ekleyerek pişirin.
Nar ekşili kabak dolmasının tadına doyamıyacaksınız. Üstelik nar ekşili kabak dolması tarifi herkesin ilgisini çekecek.

Alıntıdır.

 
Top