Naneli Dondurma Tarifi

Celal28-

Forum Gururu
Malzemeler

8 kişilik

8 yumurta sarısı

6 yemek kaşığı (75 g) tozşeker

2,5 su bardağı (600 g) krema

1 çay kaşığı vanilya

4 yemek kaşığı doğranmış taze nane

Naneli Dondurma Tarifi

1-Yumurta sarılarını ve şekeri bir kaseye koyun. Mikserle ya da çırpma teliyle, karışım matlaşıp hafif yoğunlaşıncaya kadar çırpın. Karışımı bir tencereye boşaltın.

2-Kremayı ayrı bir tencereye koyup, vanilyayı da ilave edin. Orta ateşte, kaynayana kadar pişirin.

3-Sıcak kremayı yumurtalı karışımın içine döküp karıştırın.

4-Yumurtaları dökerken çırpmaya devam ederek, karışımın kremaya iyice karışmasını sağlayın.

5-Krema yoğunlaşıp, tahta kaşığın arkasına yapışana kadar kısık ateşte pişirin. Sonra soğumaya bırakın.

6-Küçük parçalar halinde doğradığınız naneleri de karışıma ilave edip, hepsini bir dondurma maki*nesinde çekin. Sonra 3-4 saat kadar buzlukta dondurun. Eğer dondurma yapma makineniz yoksa, karışımı buzluktan çıkarıp, macun kıvamına gelene kadar çırpın. Sonra tekrar don*durucuya koyup, yaklaşık 3 saat daha dondurup tekrar çırpın. Son olarak, dondurucuya koyun ve tamamen katılaşması için gece boyu buzlukta bırakın.
 

sanat172

Üyecik
tamam kullanıyorsundur sorun yoktur ama şu verdiğin partlarda hata var çıkarırken farkettim 2. part yok hatalı sadece 1. part var. düzeltirsen sevinirim
 
Top