Muzlu Karamelli Kek Tarifi

Papatya

V.I.P
V.I.P


muzlu-karamelli-kek-tarifi-4076962_2288_300.jpg


Malzeme Listesi:

3 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Toz Şeker
1 Çay Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 Çorba Kaşığı Kakao
2 Çorba Kaşığı Damla Çikolata
1 Çay Bardağı Fındık (Doğrayıcıdan Geçirilmiş)
4 Çorba Kaşığı Tepeleme Un

Üzeri İçin;

1 Paket Krema
1 Çay Bardağı Toz Şeker
3 Adet Muz

Hazırlanışı:

Kek kalıbı olarak tart kalıbı kullanıyoruz. Tart kalıbı yerine yuvarlak bir cam tepsi de kullanabilirsiniz. Tart kalıbının zeminin yumuşak margarin ile yağlıyoruz. Üzerine doğrayıcıdan geçirdiğimiz fındıkları serpiyoruz. Ve fazla olan fındıkları tepsiyi ters çevirerek bir kabın içerisine boşaltıyoruz.

Keki hazırlamaya başlıyoruz. Karıştırma kabın içine yumurtaları kırıyoruz. Üzerine 1 su bardağı şekeri ilave ederek, mikser yardımıyla çırpmaya başlıyoruz. Karışım beyazlaşıncaya kadar çırpmaya devam ediyoruz.

Yumurta ve şeker beyazlaşma kıvamına geldikten sonra üzerine sütü, sıvıyağı döküyoruz. Kakaoyu eleyerek döküyoruz. Karıştırmaya devam ediyoruz. Daha sonra üzerine elek yardımıyla vanilya, kabartma tozunu ve 4 çorba kaşığı tepeleme unu ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz. Kek hamurumuz akışkan bir kıvamda olmalıdır.

Tart kalıbımızdaki fındıkların üzerine hazırladığımız kek harcını boşaltıyoruz. Üzerine damla çikolatayı serpiyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz.

Başka bir tarafta karameli hazırlamaya başlıyoruz. Çelik bir tavaya 1 çay bardağı şekeri boşaltıp, ocakta kısık ateşte erimeye bırakıyoruz. Toz şekeri eriyip, rengi kahverengi olduktan sonra, üzerine 1 çay bardağı kremayı boşaltıyoruz. Tahta kaşıkla hızlıca karıştırıyoruz. Kremayı kattıktan sonra şeker, katılaşma durumunda olacaktır. Kısık ateşte kaynattıkça şeker yavaş yavaş eriyecektir. Şeker kremayla birlikte eridikten sonra, altını kapatıyoruz.

Fırından çıkan keki üzerine fındık kısmı gelecek şekilde servis tabağımıza alıyoruz. Muzları dilimliyoruz ve kekin üzerine diziyoruz. En son üzerine hazırladığımız karameli dökerek servise hazır hale getiriyoruz.

Karamel sosunuz eğer katılaştıysa, ocakta ısıtıp, erimesini sağlayabilirsiniz.

Afiyet olsun...


 
Top