Mutsuzluk Mutluluğa Giden Yoldur

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Mutsuzluk Mutluluğa Giden Yoldur

Yok çıldırmadım, merak etmeyin. Böyle ilginç başlıklar atmayı seviyorum zaman zaman, yazılarımın daha çok okunmasını sağladığını düşünüyorum, bir yazar olarak en büyük motivasyon kaynaklarımdan birisi hiç kuşkusuz yazılarımla olabildiğince çok kişiye ulaşabilmek. Diğer yandan; başlığın içinde doğruluk payı olduğunu da düşünüyorum. Nasıl ki bilmiyorum diyebilmek bilmenin ilk aşaması ise mutsuzluğumuzun ve nedenlerinin farkında olmak da aynı şekilde mutlu olmanın ilk aşaması olarak düşünülebilir.

Zıtlıklar dünyasında her şey karşıtı ile var olur ve anlaşılır, hiç mutsuzluk olmasaydı belki mutluluk diye bir kavram da olmazdı. Mutsuzluğu mutluluğa çevirebiliriz, bu bir süreç ve biraz zaman alacaktır. Bunun için başlangıçta biraz farkındalığımızı yükseltmek sonrasında ise bizi daha mutlu edecek eylemleri sergilemek gerekir. Mutsuzluğun en önemli nedeni, bizi neyin mutlu ettiğini bilmemize rağmen peşinden gitmemek ve eyleme geçmemektir.

Mutsuzluğun iyi kullanılırsa mutluluk için bir basamak olabileceğini düşünüyorum, mutsuzluğun mesajlarını iyi okuyabilirsek, iç dünyamızdan gelen bilgileri doğru yorumlayabilirsek uzun süreli ve kalıcı bir mutluluk halini daha kolay yakalayabiliriz diye düşünüyorum.

Mutsuzluklarıma ben şöyle yaklaşmaya çalışıyorum: Bana ne anlatmak istiyor, nasıl bir mesajı olabilir acaba? Kendi mutsuzluğunu iyi anlayabilen bir insan kendi mutluluğuna giden yolu da inşa edebilecek güce sahiptir.

Bazen bir şey değişince her şey değişir ya, mutsuzluktan mutluluğa geçiş de böyledir aslında, tek bir bakış açısı değişikliği, kuvvetli bir karar ve bunu destekleyecek söylem ile eylemler bütünü.

Mutluluk bir seçimdir, her sabah uyandığımızda yeniden yaptığımız bir seçim, bugün mutlu olmayı seçebiliriz veya mutsuz olmayı seçebiliriz. O gün kötü bir şey olsa da yine iki seçim vardır, mutsuz olmak ve mutlu olmak. Kötü olayların mutluluğu olur mu demeyin, hastalık ve ölüm gibi konulardan bahsetmiyorum, bunun dışındaki pek çok olayda mutsuz olmayı istiyorsak kurban rolüne girer, mutlu olmayı seçersek ders çıkarmaya bakar ve sonrasına odaklanırız.

Hayat seçimlerden ibarettir ve en önemli seçim mutluluğu seçmektir. Siz de bugün bir seçim yapın, mutsuzluğunuzu analiz edin, mutluluğa giden yolunuzu inşa etmeye başlayın.

Sevgi ile mutluluk ile kalın.
 
Top