Mutluluğun Formülü Gökhan S.'nin Kaleminden

SizinSesiniz

~~Şimdi Susma Vakti~~
Özel üye
Merhaba efendim. Sizlere bu yazımda mutluluğun formülünü anlatmayı istedim. Tabi ki de izninizle.
Sizlere sorsam mutluluğun formülü nedir diye en çok hangi cevabı alırım acaba? Aşk meşk olayları mı? Para pul mu? Yoksa başka bir şey mi? Bunu çevremde olan insanlara sorduğumda yarısı aşk dedi yarısı para dedi ve internet üzerinde ankete sunduğumda bu soruyu herkes açıklamasıyla birlikte başka şeylerdir dedi. Birazdan hem kendi yorumlarımı hem de anketin sonucunda söylenen formülleri sizlere sunacağım.
Öncelikle Birinci Kural,
Kimseye güvenme! Bir Atasözü derki “Sırrını söyleme dostuna; dostunun dostu vardır, o da söyler dostuna.” Gayet güzel söylemiş Atalarımız. Ne demek istiyor anladınız değil mi? Peki ben Atasözü ile ne demek istedim bunun ile mutluluğun formülü ne alaka diye sorarsınız. O zaman bende şöyle açıklıyayım. Sen güvendiğin arkadaşına, dostuna bir sırrını söylersin o gider olur olmaz yerde veya başka arkadaşına söyler senin sırrın ortaya çıkar ve üzülen siz olursunuz. Sanırım açıklayabildim.
İkinci Kural İse,
Para ile asla mutlu olacağını sanma. Mutluluğa giden yolda araç olabilir ama asla amaç olamaz. Para olduğu vakit o kadar çok arkadaşların ortaya çıkar ki maskelerin arkasına saklanan arkadaşların olur. Paran bittiği vakit ise o arkadaş dediklerin hepsi uçar gider. Para ile mutluluk olacağına hiç olmasın daha iyi.
Üçüncü Kural İse,
Gülmek. Evet, evet gülmek. Yüzümüzde sebepsiz yere çıkan tebessümler, Hani paranın bile alamayacağı bir buse, Şen kahkahalardır. Bir şarkı sözünde, bir kitap cümlesinde, hayallerin ülkesinde, geçmişte ki o tatlı günlerinizde bulabileceğiniz bedava olan gülmekti mutluluk.
Dördüncü Kural İse,
Sağlıktır. Sağlıklıysanız zaten en büyük mutluluk sizdedir fazla söze gerek duymadan.
Beşinci Kural İse,
Pozitif düşünmektir. İyi düşün evrene pozitif mesaj gönder boşuna demiyorlar. Her şeyi renkli düşün renkli hayatın olsun. Her zaman o teoriye inanırım. İnandığım için başarırım başardığım içinde inanırım.
Altıncı Kural İse,
Kendinle barışık olmalısın. Affınıza sığınarak örnek vermek istiyorum. Kaşınız karaymış, gözünüz şaşıymış, kulağınız büyükmüş falanmış filanmış. Bunları takmayacaksınız. Birisi sizinle dalga geçerse geçsin. Sizlere yine en çok kullandığım lafı söylemek istiyorum. Sizinle alay eden her zaman sizi kıskanan kişidir. Yoksa sizi kıskanmasa size öyle laf eder mi? Her neyse muhabbeti çok dağıtmayalım kısaca kendinizle barışık olun.
Yedinci Kural İse,
Hiçbir şeyi kafanıza takmayacaksınız. Tabiri yerinde sol kulağınızdan girip sağ kulağınızdan çıkacak. Yoksa saçlarınız beyazlar / dökülür, yaşlanıp çökersiniz. Takmayan sakin olun.
Bu kurallar Sekiz, Dokuz, On diye gider. Mutluluk aslında her şeydir. Yemek yaparken, Kitap okurken, spor yaparken, televizyon izlerken, ev işi yaparken, çikolata yerken, müzik dinlerken, yürürken, resim çizerken hatta su içerken bile mutluluğu bulabilirsiniz.
Ama dediğim gibi siz siz olun sakın dalga geçenleri önemsemeyin. Onlar sizi kıskananlardır.
Ayrıca yukarda ki yazılar sadece biraz laf kalabalığıydı. Asıl mutluluk sizdedir efendim sizde.
Kendini seveceksin, bencil olacaksın, paylaşmayacaksın. Herkese hak ettiği değerden fazlasını vermeyeceksin. Kendinden başkası yok çünkü. Yufka yürekli olmayacaksın. Bu devirde senden başkası seni mutlu edemez. Yetinmeyi de bileceksin. Aşk meşk olayları, para pul işleri boş. Kendini kendin gibi gördükten sonra diyeceksin ki ben buyum. Özenti olmayacaksın, başkalarının sözleriyle değil de kendi aklınla hareket edeceksin.
Seni kimse yönetmeyecek sen kendi kararlarını alacaksın. İllaki bir dost edinmek istiyorsan kendine kedi, köpek, kuş alacaksın. Belki konuşamayacaklar seninle ama senin en azından kuyunu kazmayacaklar. Mutlu olmak istiyorsan çevrende kendinden başka kimse olmayacak.
Umarım söylemek istediklerimi az çok anlamışsınızdır. Bana bu konuda yardım eden herkese çok teşekkürlerimi sunuyorum. Hem bana bunu yazdıranlara hem de yazmamda yardımcı olanlara.
Her zaman dediğim gibi Sürç-i Lisan Ettiysem Affola…
Gökhan S.



 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Gökhan harika bir yazı olmuş. Bu kadar kısa sürede "ki akşam bu yazıyı yazmaya kadar verdiğini düşünüyorum" böyle bir yazı. Kalemine sağlık...
 

SizinSesiniz

~~Şimdi Susma Vakti~~
Özel üye
Gökhan harika bir yazı olmuş. Bu kadar kısa sürede "ki akşam bu yazıyı yazmaya kadar verdiğini düşünüyorum" böyle bir yazı. Kalemine sağlık...

Teşekkür ederim abi. Bu akşam karar verdim ve o açtığım o ankette sizin yorumlarınızla beraber yazdım bitirdim ve sizlerin görüşüne sundum. Cidden beğenmene çok sevindim sağolasın abi.
 

-araz-

EYVALLAH...
V.I.P
Mutluluk aslında her şeydir. Yemek yaparken, Kitap okurken, spor yaparken, televizyon izlerken, ev işi yaparken, çikolata yerken, müzik dinlerken, yürürken, resim çizerken hatta su içerken bile mutluluğu bulabilirsiniz.

çok doğru bazen insan bi kediyi sevdiğinde mutludur, bazense bir çocuk bakışında yani senin de dediğin gibi mutluluk her şeydir. her şeyin içinde mutlaka vardır. tabii önemli olan her şeye bu gözle bakabilmek,içindeki karamsarlık senden büyükse unut mutluluğu...sen hayal bile kuramazsın
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Seni kimse yönetmeyecek sen kendi kararlarını alacaksın. İllaki bir dost edinmek istiyorsan kendine kedi, köpek, kuş alacaksın. Belki konuşamayacaklar seninle ama senin en azından kuyunu kazmayacaklar. Mutlu olmak istiyorsan çevrende kendinden başka kimse olmayacak.
Umarım söylemek istediklerimi az çok anlamışsınızdır.
 
Top