Muhallebi Tarifi

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Bütün günün açlığının üzerine iftar sofraları tatlısız olmaz elbette, kimi zaman Türk mutfağının bol şerbetli klasik lezzetleri kimi zaman hafif sütlü tatlılar süsler sofralarımızı. İşte bugün Nilgün hanımın bizmle paylaştığı pratik ve hafif bir lezzet bu Nişasta Muhallebisi..

Malzemeler

•3 yemek kaşığı nişasta
•6 yemek kaşığı şeker
•1 kg. süt
•1 yemek kaşığı tereyağı •Tarçın

Yapılışı

1.Bir tencerede soğuk süt, nişasta ve şekeri çırparak birbirine yedirin.
2.Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin ve kaynamaya yakın tereyağı ilave edin.
3.Boncuk boncuk olduğunda ocaktan alarak servis edeceğiniz kâseye koyun.
4.Üzerine tarçın ekleyin ve soğuk ya da ılık servis yapın.
 
Top