Mozaik Pasta

gizemce

Katılımcı
malzemeler:
1 su bardağı un
1.5 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı kakao
1 kg süt
1 yemek kaşığı margarin
1 yumurtanın sarısı
2 paket sade pötibör bisküvi
yarım su bardağı hindistan cevizi
hazırlanması:

1. tencereye un, şeker ve kakaoyu koyup karıştırın. (sütü karıştırmadan eklerseniz un topaklaşır.)

2. sütü ve margarini ilave edip devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

3. inmesine yakın yumurta sarısını ekleyip karışıma iyice yedirin.

4. 1 bisküviyi sosa batırıp dikdörtgen bir borcama diklemesine yerleştirin. önüne sosa batırmadığınız bir bisküvü koyun. sade bisküvinin önüne tekrar sosa batırılmış bisküvi ekleyin. hepsini bu sıra ile yerleştirin. kalan sosu pastanızın etrafına sürün. pastanız soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi serpin ve verev keserek servis yapın.
 

Papatya

V.I.P
V.I.P


Mozaik Pasta

aNb9krP.jpg


MALZEMELERİ:

1 paket petibör bisküvi
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı ceviz veya fındık (isteğe bağlı)

YAPILIŞI:

(1) İlk olarak bisküvilerimizi çok ufalamadan kırıyoruz. Margarinimizi eritiyoruz. Erittiğimiz margarinimizi, sütümüzü, şekerimizi, kakaomuzu, eğer kullanıyorsak cçekilmiş cevizimizi veya fındığımızı kırdığımız bisküvilerin üzerine ekliyoruz. Daha sonra hepsini güzelce karıştırıyoruz. Elde ettiğimiz karışımı streç filme döküyoruz ve elimizle üçgen şekil veriyoruz. Siz dilerseniz kare veya rulo şekilde verebilirsiniz.
(2) Dolabımızda 2-3 saat kadar bekletip iyice dondurduktan sonra servis yapıyoruz.

 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Tatlımızın adı mozaik pasta. Pasta için ihtiyacın olan malzemeleri aşağıda:



1 paket kare bisküvi

1 bardak sıcak süt

1 paket kakao

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çağ bardağı şeker



Tarifi

Öncelikle büyükçe bir kaseye bisküvileri ufalamalısın.

Sonra bir cezvede süt, yağ, şeker ve kakaoyu karıştırıp, ısıtmalısın.

Bu karışımı sıcak halde bisküvilerin üzerine dökmeli ve iyice karıştırmalısın.

Karıştırdıktan sonra karışımı bir poşete koyup uzun rulo haline getirmeli ve buzlukta en az 5 saat bekletmelisin.

Donmuş olan mozaik pastayı çıkarıp dilimleyerek yiyebilirsin.
 

Top