MOR HAVUÇLU KEK

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
MALZEMELER
4Ni3iXR.jpg

1 adet büyük boy mor havuç
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 adet limon kabuğu rendesi ve suyu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3,5-4 su bardağı un
TARİF
1. Havucun kabuğunu soyup rendeleyin, 1 çay bardağı su ile haşlayın ve blenderden geçirip püre haline getirin.
2. Yumurta ve şekeri çırpın, süt ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin, un, kabartma tozu,vanilya ve limon kabuğu rendesi ile suyunu ekleyip karıştırın.
3. En son havuç püresini ilave edip karıştırın.
4. Yağlanmış dikdörtgen borcama dökün 180 derece fırında pişirin.

Not bunu kirmizi patates ilede yapa bilirsiniz

Ebi9Ojy.jpg
 

nazenin

MiKRoSKoBiKCaNLı
Özel üye
Çok severim böyle doğal renk veren sebzelerle bir şeyler yapmayı :) pancarlı kek nasıl olur acaba çünkü buralarda mor havuç hiç görmüyorum
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Çok severim böyle doğal renk veren sebzelerle bir şeyler yapmayı :) pancarlı kek nasıl olur acaba çünkü buralarda mor havuç hiç görmüyorum
Kirmizi patateste ayni islemi yapiyor bu tarifin almancasini gecen hafta bir aarkadasima yazmistim o patatesle yapti ayni olmusti yarisini limonlu yarisinida kirmizi patatesle :)))
 
Top