Modellerden, Çok Zayıf Olmadıklarına Dair Rapor Istenecek

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
Fransa’da modellerden sağlıklı kiloda olduklarına dair rapor istenmesini öneren tasarı kabul edildi.


Fransa’da modellik yapanlardan bundan sonra sağlıklı kiloda olduklarına dair bir sağlık raporu istenecek. Ayrıca dergiler kullandıkları model fotoğraflarında Photoshop kullandılarsa bunu belirtmek zorunda.


Yasaya uymayanlara 6 aya kadar hapis ve 75 bin euroya kadar para cezası verilebilecek. Yasayla insanların neredeyse anoreksi hastası gibi görünen modellerden etkilenerek sağlıklarını tehdit eden diyet ve estetik ameliyatlara başvurmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Fransa’da 30-40 bin arası insanın anoreksiya nervoza hastası bulunuyor.

Anoreksiya nervoza: Özellikle genç kadınlarda görülebilen, yemek yememek, çok az uyumak, buna rağmen çok aktif olmakla beliren psikolojik bozukluk.
 

Papatya

V.I.P
V.I.P
Anoreksiya sürekli zayıflama isteği ile insanı ölüme götürür. Lütfen hafif kilolu kızlarınıza, arkadaşlarınıza çok kilolusun, keşke biraz zayıflasan demeyin. Çünkü o kişi bunu beynine yerleştiriyor ve ne kadar zayıflarsa zayıflasın hala kilolu olduğuna inanıyor. Sonrada anoreksiya olup ölüyor.
 

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
sagliksiz bir sekilde zayiflayan ama fit gorunmeyen mankenlerin yuzlerinin de cok sagliksiz, cok kemikli ve guzelliklerini yansitmadigini goruruz.
ölü makyaji yapilmis gibi dolasiyorlar cogu :D
 
Top