Misket Limonlu Tart Tarifi

Papatya

V.I.P
V.I.P

V3Aj9P.jpg


Tart Hamuru için

12 YK tereyağı, soğuk
1/2 SB pudra şekeri
1 TK vanilin
1/2 ÇK tuz
2 SB un

İç harcı için
  • 3 adet misket limonu, kabuğu rendelenmiş
  • 10 adet misket limonun suyu
  • 6 YK tereyağı, yumuşamış
  • 1/2 SB toz şeker
  • 5 adet yumurta

d7o9O7.jpg


Hamurun malzemelerini robottan geçirin. Sonrasında birkaç dakika kadar yoğurup streç filmle sarın.
Buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin. Hamuru dolaptan alıp bir merdane ile açın ve kenarlarından hafif sarkacak şekilde tart kalıbına yayın.
Kenarlarından sarkan parçaları kesin.


Kabarmaması için tart hamurunun üzerine çatalla delikler açın ve üzerine yağlı kağıt koyup, kuru bakliyat yerleştirin. Hazırladığınız tartı önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin, sonra fasulyeleri alıp 10 dakika daha pişirmeye devam edin. Fırından alıp soğumaya bırakın.

Misket limonu sosu için yumurtalar hariç gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın.
Yumurtaları teker teker ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırmaya devam edin. Sonrasında karışımı bir sos tenceresine alın ve sos kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Soğuyan sosu tart hamurlarının üzerine dökün ve buzdolabında 6 saat dinlendirin.
Sos iyice donduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Alıntıdır.

 

Top