Havaların soğuduğunu ve yavaş yavaş kışı müjdeleyen tarçın kokusu evinizin herbir yanını sararken siz keyifle kurabiyenizin pişmesini seyredebilirsiniz.
Öyleyse hemen tarife geçiyim,
4 su bardağı un,
3 yemek kaşığı yoğurt,
1 su bardağı pudra şekeri,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya.
Hamur kulak memesi kıvamında olacak. Hazırlanan hamur buzdolabına konulup 5-10 dk dinlendirilecek. Dinlenen hamur, ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılacak.
5 yemek kaşığı şeker,
2 çay kaşığı tarçın,
Çeviz ya da fındık (ufalanacak)
İç malzemeler sıra ile tavaya alınıp, 3-4 dk (rengi değişecek) kadar kavrulup soğumaya bırakılacak.
Afiyet olsunn, evinizde huzurun kokusu hiç eksik olmasın.
Öyleyse hemen tarife geçiyim,
Hamur için malzemeler;
250 gr yağ (margarin ya da tereyağ),4 su bardağı un,
3 yemek kaşığı yoğurt,
1 su bardağı pudra şekeri,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya.
Hamur kulak memesi kıvamında olacak. Hazırlanan hamur buzdolabına konulup 5-10 dk dinlendirilecek. Dinlenen hamur, ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılacak.
İç Malzemeler;
3 orta boy elma (rendelenecek),5 yemek kaşığı şeker,
2 çay kaşığı tarçın,
Çeviz ya da fındık (ufalanacak)
İç malzemeler sıra ile tavaya alınıp, 3-4 dk (rengi değişecek) kadar kavrulup soğumaya bırakılacak.
Afiyet olsunn, evinizde huzurun kokusu hiç eksik olmasın.