Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Merhaba
Ziyaretçi
.
"Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya
BURADAN
ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Milföylü Talaş Böreği Tarifi
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="arz-ı hal" data-source="post: 424168" data-attributes="member: 78941"><p>içindekiler</p><p></p><p>15 adet milföy hamuru</p><p>750 gr kuzu kuşbaşı et</p><p>250 gr haşlanmış bezelye</p><p>2 adet havuç</p><p>1 tatlı kaşığı kekik</p><p>1 tatlı kaşığı karabiber</p><p>1 çay kaşığı tuz</p><p>1 çay bardağı doğranmış dereotu</p><p>1 yumurtanın sarısı</p><p>Çörek otu</p><p></p><p></p><p>hazırlanışı</p><p></p><p>Etleri yıkayıp tencereye koyun (eğer et çok yağlı ise yağlarını temizleyin).</p><p>Etler bıraktığı suyu çekene kadar ara sıra karıştırarak ve kapağı kapalı olarak pişirin.</p><p>Tencereye tuz, karabiber, kekik ve dereotunu ekleyin.</p><p>Havuçların kabuklarını kazıyın. Bezelye büyüklüğünde küpler halinde doğrayın. Bunu pişmekte olan etin üzerine ekleyip 2-3 dakika kavurun.</p><p>Bezelyelerin suyunu süzüp tencereye ekleyin ve karıştırın. Ateşi söndürüp etin soğumasını bekleyin.</p><p>Buzluktan çıkardığınız milföyleri tepsiye tek sıra halinde dizin (etler soğurken milföyler de çözülmüş olacaktır).</p><p>Hamurların ortasına bir yemek kaşığı etli harçtan koyun ve bohça gibi kapatın. Kat yeri alta gelecek şekilde tepsiye aralıklarla dizin.</p><p>Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.</p><p>Önceden ısıtılmış 200 C fırında pişirin.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="arz-ı hal, post: 424168, member: 78941"] içindekiler 15 adet milföy hamuru 750 gr kuzu kuşbaşı et 250 gr haşlanmış bezelye 2 adet havuç 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 1 çay bardağı doğranmış dereotu 1 yumurtanın sarısı Çörek otu hazırlanışı Etleri yıkayıp tencereye koyun (eğer et çok yağlı ise yağlarını temizleyin). Etler bıraktığı suyu çekene kadar ara sıra karıştırarak ve kapağı kapalı olarak pişirin. Tencereye tuz, karabiber, kekik ve dereotunu ekleyin. Havuçların kabuklarını kazıyın. Bezelye büyüklüğünde küpler halinde doğrayın. Bunu pişmekte olan etin üzerine ekleyip 2-3 dakika kavurun. Bezelyelerin suyunu süzüp tencereye ekleyin ve karıştırın. Ateşi söndürüp etin soğumasını bekleyin. Buzluktan çıkardığınız milföyleri tepsiye tek sıra halinde dizin (etler soğurken milföyler de çözülmüş olacaktır). Hamurların ortasına bir yemek kaşığı etli harçtan koyun ve bohça gibi kapatın. Kat yeri alta gelecek şekilde tepsiye aralıklarla dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 C fırında pişirin. [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Turizmin başkenti olarak bilinen güneydeki ilimiz?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Milföylü Talaş Böreği Tarifi
Top