Malzemeler (6 adet pasta için)
6 Parça Kare Milföy
Kreması için;
1,5 Su Bardağı (300 ml.) Süt
1 Çay Bardağı Toz Şeker
½ Çay Bardağı Un
1 Tatlı Kaşığı Buğday ya da Mısır Nişastası
½ Paket Vanilya
1 Adet Yumurta Sarısı
Yapılışı:
Öncelikle kare milföyleri, ortadan ikiye bölün. Bir tepsiye dizin (tepsiyi yağlamanıza gerek yok) üzerine çatalla delikler yapın. Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında, üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Krema malzemelerini, vanilya hariç küçük bir tencerey koyun ve orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca (koyulaşıp, iri göbekler atmaya başladığında) altını kapatın, vanilyayı ekleyin ve arada karıştırarak ılınmasını sağlayın.
Milföyün üzerine pudra şekeri serpip, bir yemek kaşığı kadar krema koyun ve ikiye böldüğünüz, çilekleri dizin. Diğer milföyü kapatın ve üzerine krema sürün ve kakao serpin. Bütün çilekler ile süsleyin.
alıntı
6 Parça Kare Milföy
Kreması için;
1,5 Su Bardağı (300 ml.) Süt
1 Çay Bardağı Toz Şeker
½ Çay Bardağı Un
1 Tatlı Kaşığı Buğday ya da Mısır Nişastası
½ Paket Vanilya
1 Adet Yumurta Sarısı
Yapılışı:
Öncelikle kare milföyleri, ortadan ikiye bölün. Bir tepsiye dizin (tepsiyi yağlamanıza gerek yok) üzerine çatalla delikler yapın. Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında, üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Krema malzemelerini, vanilya hariç küçük bir tencerey koyun ve orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca (koyulaşıp, iri göbekler atmaya başladığında) altını kapatın, vanilyayı ekleyin ve arada karıştırarak ılınmasını sağlayın.
Milföyün üzerine pudra şekeri serpip, bir yemek kaşığı kadar krema koyun ve ikiye böldüğünüz, çilekleri dizin. Diğer milföyü kapatın ve üzerine krema sürün ve kakao serpin. Bütün çilekler ile süsleyin.
alıntı