• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Midas Cichlid Balığı (Amphilophus citrinellus)

BeReNN

Alyam?
Özel üye
Latince Adı: Amphilophus citrinellus
Habitatı ve Anavatanı: Orta Amerika nehirleri
Beslenme Biçimi: Hem etçil hem otçul.
Davranış Biçimi: Agresif
Kendi Türlerine Davranışı: Agresif
Yüzme Seviyesi: Orta-Dip-Yüzey
Cinsiyet Ayrımı: Erkekler daha büyük olur ve kafaları daha şişkin olur. Tek eşlidir. Resimlerde üstteki balık yavru alttaki erişkindir.
Üreme: Dikey bir yüzeye 1000 civarı yumurta dökerler. Dişi yumurtaları korur erkekse bölgeye başka balık yaklaştırmaz. Yavrular 5 günlük olunca serbest yüzmeye başlarlar küçük canlı yemlerin yanında anne babanın mukozasıyla da beslenirler.
Sıcaklık: 24-26 °C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 30 cm
En Az Akvaryum Hacmi: 400lt
Su Sertliği: Orta
pH: 7.0
Zorluk Seviyesi: 3
Genel Yorum: Büyük boyutlara ulaşan balıklardır. Akvaryumda taşlardan mağaralar yapılmalı ortada geniş yüzme alanı bırakılmalıdır. Beyaz sarı turuncu kırmızı renkte olabilr. Büyük akvaryumlarda diğer Orta Amerika Cichlidleri'yle beraber bakılabilir. Çeşitli renk varyasyonları vardır. Kendinden küçük balıklara karşı tehlikelidir.

Aktavist Yorumları:​

1) Çok agresif büyük boyutlara ulaşabilen yaramaz hırçın ama vazgeçilmez güzellikte balıklardır. Yeni üye olduğu bir tankta utangaç çocuklar gibi davranır. Ortama ayak uydurması zaman alır. Kuru yemleri yese de pek zevk alarak yediğini söyleyemem. Canlı yemle beslendiği zaman daha mutlu olur.Akvaryum dekorasyonuna önem verenler için tavsiye edeceğim bir tür değil. Çünkü kum taşımayı çok seven bir balık.Hatta büyük taşları bile kolaylıkla taşıyabiliyor.Bence büyük bir akvaryumda tek tür ve tek başına bakılmalıdır. Bunun en büyük sebebi agresif olmalarının yanında güçlü olmalarıdır. Midaslar büyük boyutlara ulaştıkları zaman dişleri de çıkar. Bir defasında akvaryumu dekore ederken midasım parmağımı kanattı. Agresifleştiği zaman çok kısa sürede bir balığı öldürebiliyor.nitekim ergin erkek midasım eş tuttuğu dişi papağanımı anlayamadığım bir sebepten dolayı 20 dakika içinde tanınmaz hale getirmiş.Karnında ve vücudunda büyük yaralar açmak suretiyle anında öldürmüş.Oysa 20 dakika önce gördüğümde çok sağlam ve sağlıklıydı. Neden bunu yaptı halen anlamış değilim.Önceleri ona katil gözüyle bakıyordum. Şimdi ise affettim.Sonuç olarak midasım hatasının bedelini yalnızlıkla öderken ben de yapmış olduğum bu acemilikten dolayı bir balıksever olarak gerçekten çok üzgünüm. Keşke onların dilinden tam olarak anlayabilseydik.

2) Tüm akvaryum sevenlere merhaba.Bu balıktan bende iki adet var.Bu balıkları alırken Albino Papağan Çikleti adı altında aldım.Henüz bu balığın olup olmadığından emin bile değilim fakat Albino Papağanlara çok benziyorlar. Çok agresif balıklar. İnatçı bir tarzları var. Erkek ahlim ile sık sık kavga ediyorlar. Fakat kimseye zara gelmiyor. Balıklarımı seviyorum...

3) Bende 2 tane turuncu bulunmakta ve eş de tuttular. Hayret verici derecede akıllı balıklar; her ikisi de yavrularını koruyor gözetliyor kaçanları öncelikli olarak dişi eğer dişi görememişse erkek gidip alıyor yuvaya getiriyor. Sonrasında almanız gerek yoksa malum... Her türlü yemi yiyorlar. Asil hayvanlar bence... Tavsiye ederim.

4) Bence çok sert bir balık; ama eş tuttukları zaman çok tatlı oluyorlar; çünkü eşine o kadar sadık oluyorlar ki anlatamam. Yeni başlayanlar için iyi bir balıktır diyebiliriz. Bir de papağan cichlidle eşlendirdiniz mi cok kolay yavru alabilirsiniz.

5) Bence çok asil bir balık. Ancak kendine bir bölge seçip akvaryumdaki diğer balıkları oraya sokmuyor. Yine de bu balık bence en güzel birkaç Amerikan cichlidinden biridir. Eş tutması o kadar da kolay değildir.

6) Benim için akvaryum balıklarının en güzel olanıdır. Fakat bu balığın diğer türlerle bakılması zordur; çünkü diğer balıklara karşı çok agresiftir. Bir başka balığı muhakkak öldürür. Tek başına tek bir akvaryumda beslenebilir veya büyük akvaryumlarda kendinden daha büyük balıklarla geçinebilir. Şu an bende 3 tane var üçünü de çok seviyorum.

7) Bence çok cana yakın balıktır. Akvaryumu olanların bu balık türünü beslemesini tavsiye ederim. Canlı yemi çok seven bir balıktır. Akvaryumda boş alanın fazla olması balığı mutlu eder ve daha çabuk gelişmesini sağlar. Bende üç tane var yaklaşık 20 cm civarındalar bi tanesi papağan cikletle çiftleşmesinde 800e yakın yavru yaptı.
 

Top