Meyve-Sebzelerin Müthiş Faydaları

cemree

=)=)
V.I.P
KİRAZIN FAYDALARI

Yaz aylarına girdiğimiz şu günlerde mevsim meyvesi kiraz da tezgahlardaki yerini almaya başladı. İnsan vücuduna sayısız faydası bulunan kirazın bir çok faydasına bir yenisi daha eklendi. Amerikalı uzmanların yaptıkları yeni bir araştırmaya göre kiraz suyunun insan bünyesine olan çok özel bir etkisi var. Amerika'nın Louisiana State Üniversitesi'nden yapılan açıklamalara göre kiraz suyu uykusuzluk çekenlerin derdinin dermanı.

KİRAZIN FAYDALARI
20 adet kirazda 12 - 25 miligram arasında antosiyanin bulunmaktadır, bu da bir aspirinden on kat daha etkilidir.

Kiraz hem kolesterolü hem de kan şekerini düşürmeye yardımcı olur.

KİRAZIN FAYDALARI
Ürik asit ve ürat tuzlarının vücuttan atılmasını sağlayabilir. Bu nedenle romatizma ve gut hastalıkları, eklem kireçlenmesi ve damar sertliğinin tedavisinde kullanılabilir.

KİRAZIN FAYDALARI
Kabızlığı önlemede etkilidir. Kirazda bulunan kinik asit, böbreklerin taş ve kum yapmasını önleyebilir ve varsa zamanla dökülmesine yardımcı olur.

Kandaki zararlı maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.

KİRAZIN FAYDALARI
Aşırı ilaç tüketimi ile karaciğerde oluşan yükün azaltılmasında yardımcı olur. Nikotinin vücuttan atılmasında yardımcı olur.

İçerdiği meyve şekeri levüloz rahat sindirilebildiği için, şeker hastaları da kirazı yanında protein kaynağı besinlerle birlikte tüketebilir.

A vitamininin önemli bir kaynağı olan karoteni içeren kiraz, göz problemlerinin önlenmesinde yardımcı olur.
 

cemree

=)=)
V.I.P
ELMANIN FAYDALARI

Elmanın verdiği enerji 100 gramda 54 kaloridir. Diyet için mükemmel bir seçenektir.

ELMANIN FAYDALARI
İçinde bol C vitamini ve lifli proteinler bulunan elma, içerdiği flavinoidler sayesinde hücre ölümüne neden olan serbest radikal adlı kimyasallarla savaşıyor. Bu süreçte, kalp ve damar hastalıklarına yol açan kötü kolesterol azalırken, vücudu koruyan iyi kolesterol yükselişe geçiyor.

ELMANIN FAYDALARI
Uykudan önce yenirse rahatlatır ve kolay uyumayı sağlar.

ELMANIN FAYDALARI
Sabah aç karna yendiğinde kanı temizler ve toksinleri atmayı sağlar

ELMANIN FAYDALARI
Öğle yemeğinden önce yendiğinde ya da kabuğuyla pişirildiğinde bağırsakları çalıştırır, yumuşatır, kabızlığı önler.

ELMANIN FAYDALARI
Nefesi rahatlatır. Yapılan bazı araştırmalar, elma yiyenlerin daha kolay nefes aldığını göstermektedir.

ELMANIN FAYDALARI
Elma kürü, gut, böbrek, mesane hastalıkları ve hemoroit tedavisinde de işe yarar.

ELMANIN FAYDALARI
Isırarak yenirse, dişleri temizler ve diş etlerini güçlendirir.

ELMANIN FAYDALARI
Cilde parlaklık ve güzellik verir.
 

cemree

=)=)
V.I.P
SİYAH SARIMSAĞIN FAYDALARI

Normal sarımsaktan daha faydalı olduğu söylenen siyah sarımsak, Japonya, Avustralya, Amerika ve Avrupa ülkelerinde mutfak sektöründe oldukça popüler bir yere sahiptir. Peki, faydaları nelerdir?

SİYAH SARIMSAĞIN FAYDALARI
Siyah sarımsak aslında bildiğimiz sarımsaktan farklı değildir. Normal sarımsak bir ay boyunca belirli nem ve ısı altında tutularak kontrollü bir şekilde kurutulur.

SİYAH SARIMSAĞIN FAYDALARI
Bu fermantasyon sonrasında beyaz olan sarımsağın dişleri siyaha döner. Özellikle Asya mutfağında sık sık kullanılan siyah sarımsak çok faydalı olması sebebiyle Avrupa'da da tercih edilir.

SİYAH SARIMSAĞIN FAYDALARI
Siyah sarımsak kurutulmuş meyve tadına sahiptir. Daha şekerli ve tütsülenmiş bir tadı vardır. Siyah sarımsak, beyaz sarımsağın aksine ağız kokusuna da neden olmaz.

SİYAH SARIMSAĞIN FAYDALARI
Siyah sarımsak normal sarımsaktan 2 kat daha fazla antioksidan içerir. Bu sayede kronik hastalıklar, dolaşım sistemi hastalıkları, romatoid arterit ve Alzheimer'a karşı oldukça etkilidir.


SİYAH SARIMSAĞIN FAYDALARI
Enfeksiyonlarla daha iyi savaşıyor. Siyah sarımsak normal sarımsağın içerdiğinden daha fazla antiseptik, antifungal, antiviral, antioksidan ve antibakteriyel bileşenler içerir.


SİYAH SARIMSAĞIN FAYDALARI
Siyah sarımsak kansere karşı daha etkilidir. Fermantasyon sonucu kanserle savaşan özellikleri yoğunlaştırılmıştır. Kolesterolü düşüren bir madde içerir ve bu maddenin seviyesi normal sarımsağa göre çok daha yüksektir.
 

cemree

=)=)
V.I.P
MAYDANOZ

Maydanoz, A, C, E ve K vitaminleri ile demir, potasyum, magnezyum, kalsiyum, kükürt ve fosfor mineralleri açısından zengin bir besindir. Bu özellikleri ile sadece salatalarda kullanılan bir bitki olarak değil, daha sağlıklı olmak ve çeşitli hastalıklardan korunmak için tüketilen bitkiler arasında yer almaktadır. İşte maydanozun faydaları…

MAYDANOZ
Maydanoz güçlü bir idrar söktürücüdür ve ödemin atılması için yaygın olarak kullanılır. Bu özelliği ile, safra ve böbrek taşlarının vücuttan daha kısa sürede atılması için geleneksel olarak tüketilen bitkiler arasında yer alıyor. Ancak safra veya böbrek taşınız varsa düzenli olarak maydanoz suyu içmeye başlamadan önce doktorunuza danışın.

MAYDANOZ
Maydanoz suyu, hastalık veya alerji nedeniyle artan mukusun vücuttan daha hızlı atılmasına yardımcı olur. Aynı zamanda sinüslerin dolduğu ve öksürün arttığı zamanlarda maydanoz çayı veya suyu içmek iyi gelir.

MAYDANOZ
Yemeklerden sonra gaz sorunu yaşıyorsanız maydanoz suyu veya çayı içebilirsiniz. Gazı azaltmak için maydanoz çayını çok hızlı içmeyin, her 2-3 dakikada bir kaç yudum alın.

MAYDANOZ
Maydanoz, göz sağlığı için kritik önemi bulunan A vitamini bakımından zengindir. A vitamini retinada ışık hassasiyetini sağlayan “rodopsin” pigmentinin üretilmesinde kullanılır.

MAYDANOZ
Cilde esnekliğini veren ve yaşlanmanın etkilerini geciktiren kolajen üretiminde C vitamini kullanılır. Yüksek oranda C vitamini içeren maydanozu düzenli olarak tüketerek cildin ihtiyaç duyduğu C vitaminini yeterli oranda almasını ve kırışıklıkların gecikmesini sağlayabilirsiniz.

MAYDANOZ
Maydanozun özellikle kolon, meme ve cilt kanserinden korunmak için önerilen bitkiler arasında yer alıyor. Fakat böyle bir faydası olup olmadığı konusunda yapılan çalışmaların sayısı şu anda yetersiz. Ancak hayvanlar üzerinde yapılan bazı araştırmalarda, maydanoz da bulunan “carnosol” adlı bileşenin kanser hücrelerinin çoğalmasını önlediği tespit edilmiş.
 

cemree

=)=)
V.I.P

MAYDANOZ​

Çoğu diyet listesinde maydanoz çayı veya maydanoz suyunun yer aldığını biliyoruz. Bunun nedeni aslında maydanozun yağ yakmaya, kilo vermeye değil, vücutta bulunan fazla suyun atılmasına yardımcı olmasıdır. Maydanoz, idrar söktürücü etkisiyle ödemin atılmasını hızlandırır.

Maydanoz, en önemli B vitaminlerinden biri olan folik asit içerir. Folik asit, vücutta yüksek oranlarda bulunduğunda direkt olarak damarları tahrip eden “homosistein” adlı molekülün nötralize edilmesinde kullanılır.

Maydanoz aynı zamanda, herhangi bir böbrek rahatsızlığı olmayanlara da, böbrek fonksiyonlarının geliştirilmesi ve sodyumun böbrekler tarafından işlenmesinin kolaylaşması için önerilmektedir.

Maydanozda bulunan klorofil kronik ağız kokusunu giderir ve nefesi tazeler. Bitkiye yeşil rengini veren klorofil aynı zamanda kanı temizler ve yeni kırmızı kan hücresi üretimini destekler.

Hamileler, kasılmalara neden olabileceği için maydanoz suyu içmemelidir. Maydanoz suyunun günde 30-50 ml’den fazla tüketilmesi önerilmez. İdrar söktürücü ilaç veya herhangi bir sağlık sorunu nedeniyle düzenli olarak ilaç kullanıyorsanız maydanoz suyu içmeden önce olası yan etkiler hakkında doktorunuzdan bilgi alabilirsiniz.

Maydanoz C vitamini açısından zengin bir bitkidir. Sağlığı koruduğu gibi vitamin deposu olduğu için her yaşta her kesimin yemesi önemle tavsiye edilir. Her sabah kürü için: Yarım demet maydonuzu sapıyla beraber ortadan kırıp blendırın içine koyun. Bir adet tam limonun suyunu sıkıp üzerine yarım bardak su koyun. Elde ettiğiniz yeşil suyu her sabah kahvaltıdan 15 dakika önce için. Böylece gereksiz yağların yanması hızlanacak. Not: Kür 15 gün ara vermeden yapılıyor ardından 7 gün ara verilip 15 gün daha yapılıyor ve kür sonlandırılıyor!
 
Top