• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Mers Virüsü Nedir? Belirtileri Nelerdir?

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Bu gün haberlere konu olan Mers Virüsü nedeniyle Hac'dan dönen birinin hayatını kaybetmesi ile Mers Virüsü alarmı verildi...

Mers Virüsü Nedir?

Bilim adamları 38 kişinin ölümüne neden olan ve SARS virüsünden daha tehlikeli olduğuna inanılan yeni bir virüs keşfetti. Virüs daha çok Ortadoğu ülkelerinde görülürken Suudi Arabistan’da 30’un üzerinde vaka ile karşılaşıldı.

Yeni virüsün 2003 yılında patlak veren ve 800 kişinin ölümüyle sonuçlanan SARS virüsüyle benzer olduğu belirtiliyor. Ortadoğu Solunum Sendromu MERS ismi verilen virüsün daha önce görülen benzer virüslere göre çok daha hızlı yayıldığı ortaya çıktı.

Hastanelere hasta ziyaretine giden vatandaşlar, enfeksiyona karşı uyarılıyor.


MERS Virüsü Belirtileri Nelerdir?

Virüsün bulaştığı hastalarda öncelikle ateş ve öksürük belirtileri görülüyor. Virüsün çıkış nedeni bilinmiyor ancak yarasa, deve ya da keçilerden bulaşmış olabileceği üzerinde duruluyor. Söz konusu virüse karşı henüz etkili bir tedavi yöntemi geliştirilemedi.

BULAŞMA YÖNTEMİ VE BELİRTİLERİ

"İnsanlarda, kanamalı ateş tablosuna yol açar. Bu açıdan yol açtığı klinik tablo ülkemizde de görülen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) tablosuna benzer. Hastaların vücut sıcaklıkları 38.6 dereceyi geçer. Halsizlik, şiddetli baş ağrısı, kas ağrısı, ishal, kusma ve karın ağrısı sıklıkla tabloya eklenir. Hastalığa yakalananların vücutlarının çeşitli yerlerinden kanamalar ortaya çıkar. Kanamalar ağızdan, makattan, burundan veya kulaktan dışarıya kan sızması şeklinde olabileceği gibi; deri altına yaygın kanama deri altında morarma, etkilenen bölgenin şişmesi şeklinde de gözlenebilir."

Salgının tam olarak kökeni bilinmemekle birlikte bir hayvandan insana bulaşmış olabileceğinin öngörüldüğünü kaydeden Prof. Dr. Serhat Ünal, hastalığın insandan insana bulaşabileceği noktaları şöyle sıraladı:

"Hastaların kan, serum, plazma, idrar, sümük, salya, tükürük, gaita, kusmuk ve meni gibi vücut sıvılarıyla direkt temas. Hastanın tedavisi sırasında kullanılan şırınga, iğne ve bistüri gibi ekipmanlarla direkt temas. İnfekte hayvanlarla (maymun, yarasa vb.) veya bu hayvanların vücut sıvılarıyla direkt temas. Hava yoluyla, besinlerle veya suyla bulaşmaz."
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Zaten bu tür şeyler bir şekilde bizi bulur. Kasıtlı mı üretiliyor bu mikroplar diye aklımdan geçmiyor değil yani. Bir efsane mi bilmem ama ilaç üreten firmaların virüsü ve ve tedavi eden ilacı aynı anda ürettiklerine dair çok şey duyuyoruz.
 

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
Komplo teoriside dense benimde aklıma takılmıyor değil bu kasıtlımı diye. Helede Cehennem kitabını okuyunca daha bir takılır oldum durmadan mutasyona uğrayıp geri gelen bu vürislere.
 

kAşİf

Düşünmek lazım..
Özel üye
ben bu virüsün labaratuvar ortamında büyük ilaç firmalarının ürettiğini düşünüyorum,ebola olsun kırım kongo olsun hepsi aynı şekilde ,rant için yapılıyor,milyar dolarlık bir sektör ,insanlara hatta devletlere ölüm korkusu verip bir zaman çare bulunamadı deyip insan öldürdükten sonra ahaa çareyi bulduk hadi yırttınız gibisinden birde iyilik meleğini oynuyorlar aids de böyle bir hastalık tarihi yok,birden ortaya çıkıyor vs..vs yarasalar yenimi yaşamaya başladı dünyada tabi hayvanların dili yokya atın üstüne ohh ne alaa yalan hepsi yalan,neden avrupanın ortasından yayılmıyor yada amerikedan çok mu temizler holandada hem cinslerin evliliğini tanıyan kanun var ,uyuşturucu alkol kırıla gidiyor ama nedense bu tür hastalıkların başlangıç yeri afrika kıtası bizde yedikk
 
Top