Mercimekli bulgur pilavı-Urfa

yaren*

Herşey olması gerektiği gibi ;)
Özel üye
qArqW57.jpg


Malzemeler:
2 su bardağı bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı şehriye
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:Önceden ıslatılmış 1 su bardağı yeşil mercimek süzülür ve pilavın pişeceği tencereye alınır. Üzerine çıkacak kadar suyla birlikte haşlanır.

2 su bardağı bulgur ve 1 su bardağı şehriye yıkanır ve mercimeklerin üzerine eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilip ocaktan alınır.
1 adet kuru soğan iri iri doğranıp ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağı ile kavrulur.
Kavrulan soğan pişen pilavın üzerine dökülür ve servis tabağına alınır.
Mercimekli Bulgur Pilavı servise hazırdır.
Afiyet olsun
 

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
İşte benim sevdiğim yemeklerden biri daha oldukça lezzetli gelir bana. Hani tereyağsız yapsak daha güzel olur:) Yanındada ayran süper.
 

Suskun

V.I.P
V.I.P
Bizdede yaparlar bu pilavı ama soğan ve şehriye koymazlar,tepsiye serdiğin ev yapımı yufkaların üzerinede dökersin yersin.
 
Top