Memelere Dair Daha Önce Duymamış Olabileceğiniz 7 Ilginç Gerçek

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
Memelere dair daha önce duymamış olabileceğiniz 7 ilginç gerçek


Tüm memeliler toplanın! Göğsünüzü gere gere taşınmayı hak eden memelerinizle ilgili bilmediğiniz gerçek kalmasın.

1. Memeler tek yumurta ikizinden çok çift yumurta ikizlerine benzer. Peki bu ne demek? Bir kolun diğerinden uzun olması, bir gözün diğerinden büyük olması gibi insanların genellikle bir memesi diğerinden büyüktür. Kıyafet bilimi ve teknolojisiyle ilgili bir araştırma gösteriyor ki genelde sağ meme sol memeden daha büyük oluyor.

2. Bazı kadınlar sadece memelerinin uyarılmasıyla orgazm olabilir. Dorian Solot ve Marshall Miller tarafından yazılmış “I Love Female Orgasm: An Extraordinary Orgasm Guide” kitabında yer alan bir araştırmada kadınların %1’i sadece memelerinin uyarılmasıyla orgazm olabildiklerini söyledi.

3. Memeler üç tuğlanın toplamı kadar ağır olabilirler. Bunun yanında ortalama bir sütyen 0.23 kilo ile 9 kilo (işte bu üç tuğlanın toplamı kadardır) arasında bir ağırlığı taşıyabilir.

4. Erkeklerin sosyoekonomik durumuyla hoşlandıkları meme boyutu ters orantılıdır.
Evet, 2013 yılında yapılmış sıradışı bir araştırma bize bu sonucu veriyor. Maddiyat açısından zayıf veya düşük bir sosyoekonomik konumda olan erkekler daha büyük memeli kadınları tercih ediyorlar. Çünkü bu yağ kütlesi o kadının daha iyi ekonomik kaynaklara sahip olabileceği hissini veriyor.

Orta bir sosyoekonomik seviyeden gelen erkekler yüksek sosyoekonomik seviyedeki erkeklere göre büyük memeli kadınları daha çok tercih ediyorlar. Aynı şekilde düşük sosyoekonomik seviyedeki erkekler de orta seviyedeki erkeklere göre büyük memeli kadınları daha çok tercih ediyor. Araştırmalar öyle diyor.

5. Memelere herkes bakar. Sadece kadınlar erkeklerden daha kısa süre bakar. Araştırma der ki bir göz takip cihazının ortaya çıkardığına göre kadınlar da erkekler de memelere bakarlar. Sadece erkekler biraz daha uzun bakar; kadınlar sadece memeleri dikizlemede erkeklerden daha çabuklar.

6. Vücudunuzda üçüncü bir meme ucu olabilir. Buna polythelia denir ve insanların %3’ünde bu durum söz konusudur.

7. Sigara içmek ve hamilelik memelerin sarkmasına sebep olabilir. Elastin adı verilen ve deride bulunan hayati bir protein derimize sahip olduğu esnekliği verir. Sürekli sigara içmek bu proteinin azalmasına sebep olduğu için memelerinizin sarkmasına sebep olabilir. Memelerinizin sarkmasına sebep olabilecek bir diğer durum ise hamileliktir. Fakat emzirmenin memelerin sarkmasına sebep olduğuyla ilgili inanış yanlıştır.

alıntı
 
Top