• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Mehmet Çilingir (Memo Tembelçizer) - Türk Karikatürist & Çizer

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Mehmet Çilingir - Türk Karikatürist & Çizer

Mehmet Çilingir ya da kullandığı takma adla Memo Tembelçizer (d. 1972, İstanbul, Türkiye), karikatür, resimleme ve grafik alanlarında çalışan Türk çizer ve mizahçıdır..
Mehmet Çilingir 1972'de İstanbul'da doğduktan sonra, lise öğrenimini Gaziantep Anadolu Lisesi'nde yaptı. 1989'da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümüne girdi. Aynı yıl, amatör düzeyde çizdiği karikatürler, mizah dergisi Limon'da yayımlandı.
Yapıtlarında Memo Tembelçizer takma adını kullanan Çilingir, Pişmiş Kelle dergisine girdi. Yüksek öğrenimini yapmak üzere girdiği grafik bölümünden ve daha sonra başladığı heykel bölümünden devamsızlık nedeniyle atıldı.
1994 yılında Sabah gazetesi'nde grafikçilik, resimlemecilik ve vinyetçilik yaptı. Bu çalışmalarını daha sonra Yeni Yüzyıl, Ateş, Power Ekonomi, Business, Globus, Milliyet, Dünya ve Gentleman' de sürdürdü.
Mizah alanında Pişmiş Kelle dergisinde yaptığı çalışmaların ardından, Gırgır, H.B.R maymun, L-Manyak, Lombak, Penguen, Kemik ve Fermuar gibi mizah dergilerinde etkinlik gösterdi.
2004'te yaptığı Beyoğlu konulu heykel ile "Beyoğlu 14-18" adlı karma sergiye katıldı.
En bilinen yapıtları ”L-Manyak Şehitleri”, ”Lombak Şehitleri”, ”Aşık Memo”, “Rrospu Çocuğu Memo”, “Ben Bir Eşşeğim”, "Utanmadan İddia Ediyorum", "Makul Koca Memoşko" adlı çizgi romanları, “MAST-DER”, “Biraz da Yiğrenelim” adlı hikâyeler ve “Köşe Bu Boru Değil”, “Eşşek Cenneti”, ”Yağlı Geçmiş Zaman” adlı karikatür köşeleridir. Bu yayınlanmış yapıtlardan oluşturulmuş altı adet çizgi roman albümü ve bir adet hikâye kitabı bulunmaktadır.
Şu an, kurucularından olduğu Uykusuz adlı karikatür dergisinde yazmaya ve çizmeye devam etmektedir.
1 Mayıs 2010 tarihinde baba olmuştur.

Kitapları
  • L-manyak Şehitleri (Komik Şeyler Yayıncılık - 1997)
  • Lombak Şehitleri (Komik Şeyler Yayıncılık - 2001)
  • Biraz da yiğrenelim (Komik Şeyler Yayıncılık - 2003)
  • Zort! (Mürekkep Yayıncılık - 2009)
  • Ben Bir Eşşeğim (Mürekkep Yayıncılık - 2009)
  • Utanmadan İddia Ediyorum (Mürekkep Yayıncılık - 2010)
  • Makul Koca Memoşko (Mürekkep Yayıncılık - 2011)
 
Top