Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Merhaba
Ziyaretçi
.
"Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya
BURADAN
ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...
Forumlar
Sağlık
Genel Sağlık Bilgileri
McDonald's Patates Kızartmalarının Bağımlılık Yapan İçeriği Keşfedildi
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="Enda" data-source="post: 967024" data-attributes="member: 123367"><p><strong>McDonald's Patates Kızartmalarının Bağımlılık Yapan İçeriği Keşfedildi</strong></p><p></p><p>Fast-food tüketicilerinin McDonald's patates kızartmalarından vazgeçememe sebebinin ürünün içinde bağımlılık yapan gizli bir içerik olduğu anlaşıldı.</p><p></p><p>McDonald's patatesleri kızartılıp müşterilere sunulmadan önce fabrikada yıkanıyor, soyuluyor, doğranıyor ve ağartılıyor. Tesis patateslere ayrıca açık sarı bir renk kazandırmak için bazı kimyasallar ekliyor. Bu aşamadan sonra, doğranan patatesler bir dakikadan kısa bir süre için kızartılıyor ve sonrasında dondurularak McDonald's restoranlarına gönderiliyor. Restoran da donmuş patatesleri yağda kızartıp tuzladıktan sonra müşterilerine servis ediyor.</p><p></p><p>Tüm bu aşamalar standart gibi görünüyor, peki bu kızartmaları bu denli nefis yapan ne?</p><p></p><p></p><p>Her şey 1950'lerde, McDonald's'a bitkisel yağ sağlayan firmanın, yağın raf ömrünün uzamasını sağlayan hidrojenizasyon işlemini gerçekleştiren ekipmanı almaya ekonomik açıdan güç yetirememesi ile başladı. Böylece tedarikçi, McDonald's'a bitkisel yağ ve sığır yağı karışımından oluşan bir yağ vermeye başladı.</p><p></p><p>Zamanla McDonald's ve diğer fast-food zincirleri sığır yağını patateslerindeki kendilerine has lezzetin bir parçası haline getirdiler. Ancak 80'lere geldiğimizde, sağlıklı beslenme taraftarları bu yağ nedeniyle patateslere sağlıksız doymuş yağ karışmasından hoşnut olmadılar ve fast-food restoranları bu yağı kullanmayı bıraktılar.</p><p></p><p></p><p>McDonald's da kendine has bu tadı sığır yağı olmadan oluşturabilmek için bir çözüm buldu. Fast-food devi şu anda "doğal sığır eti aroması"nı bitkisel yağlarına karıştırmakta ve bu sayede dayanılmaz bir lezzet elde etmekte</p><p></p><p>Webtekno</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Enda, post: 967024, member: 123367"] [B]McDonald's Patates Kızartmalarının Bağımlılık Yapan İçeriği Keşfedildi[/B] Fast-food tüketicilerinin McDonald's patates kızartmalarından vazgeçememe sebebinin ürünün içinde bağımlılık yapan gizli bir içerik olduğu anlaşıldı. McDonald's patatesleri kızartılıp müşterilere sunulmadan önce fabrikada yıkanıyor, soyuluyor, doğranıyor ve ağartılıyor. Tesis patateslere ayrıca açık sarı bir renk kazandırmak için bazı kimyasallar ekliyor. Bu aşamadan sonra, doğranan patatesler bir dakikadan kısa bir süre için kızartılıyor ve sonrasında dondurularak McDonald's restoranlarına gönderiliyor. Restoran da donmuş patatesleri yağda kızartıp tuzladıktan sonra müşterilerine servis ediyor. Tüm bu aşamalar standart gibi görünüyor, peki bu kızartmaları bu denli nefis yapan ne? Her şey 1950'lerde, McDonald's'a bitkisel yağ sağlayan firmanın, yağın raf ömrünün uzamasını sağlayan hidrojenizasyon işlemini gerçekleştiren ekipmanı almaya ekonomik açıdan güç yetirememesi ile başladı. Böylece tedarikçi, McDonald's'a bitkisel yağ ve sığır yağı karışımından oluşan bir yağ vermeye başladı. Zamanla McDonald's ve diğer fast-food zincirleri sığır yağını patateslerindeki kendilerine has lezzetin bir parçası haline getirdiler. Ancak 80'lere geldiğimizde, sağlıklı beslenme taraftarları bu yağ nedeniyle patateslere sağlıksız doymuş yağ karışmasından hoşnut olmadılar ve fast-food restoranları bu yağı kullanmayı bıraktılar. McDonald's da kendine has bu tadı sığır yağı olmadan oluşturabilmek için bir çözüm buldu. Fast-food devi şu anda "doğal sığır eti aroması"nı bitkisel yağlarına karıştırmakta ve bu sayede dayanılmaz bir lezzet elde etmekte Webtekno [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Turizmin başkenti olarak bilinen güneydeki ilimiz?
Cevapla
Forumlar
Sağlık
Genel Sağlık Bilgileri
McDonald's Patates Kızartmalarının Bağımlılık Yapan İçeriği Keşfedildi
Top