Mayasız Dereotlu Poğaça Tarifi

Gül 34

Usta

Bugün sizlere mısır unu ve normal un kullanarak yapacağımız, mayasız dereotlu bir poğaça tarifi hazırladık.​

Kıyır kıyır ağızda dağılan kıvamı ve enfes lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz.
Şimdi mayasız dereotlu poğaça yapılışı için gerekli malzemelerimize göz atalım ve tarife geçelim.

mayasiz-pogaca.jpg

Dereotlu Poğaça Malzemeleri Nelerdir?​

  • 150 gram yumuşamış tereyağ ya da margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta + 1 yumurta akı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 2,5 su bardağı un (kontrollü eklenecek)
  • İnce ince kıyılmış dereotu
  • 1 paket kabartma tozu
Arası için;
  • Beyaz peynir
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı

Mayasız Dereotlu Poğaça Tarifi​

Hamur yoğurma kabına yumuşamış tereyağı, sıvı yağ, yumurtalar, yoğurt ve ince ince kıyılmış dereotu alınarak yoğrulur.
Sponsorlu Bağlantılar
İçerisine 1 su bardağı mısır unu eklenip yoğurma işlemine devam edilir. Ardından tuzu ve 2,5 su bardağı azar azar eklenerek yoğurmaya devam edilir.
Yoğurma esnasında içerisine 1 pakette kabartma tozu eklenip hamur yoğrularak hazır hale getirilir.

Hamurdan parçalar kopartılıp el ile açılarak içerisine beyaz peynir konup kapatılır.

Son şekli verilen dereotlu peynirli poğaçalar kapattığımız kısımları alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişmeye bırakılır.
 
Top