Mavi Yengeç Salatası

BeReNN

Alyam?
Özel üye
153119838800000_400.jpg


Malzemeler

8 adet mavi yengeç
1 kaşık zeytinyağı
2 adet defne yaprağı
1 çay bardağı su
Salatası için :
Yarım demet maydanoz
1 diş sarımsak
2-3 adet kornişon turşu
Zeytinyağı
Limon tuz tatlı pulbiber

Hazırlanışı
Temizlenmiş mavi yengeçler haşlama teline alınmadan önce telin üstüne 2 defne yaprağı konur bir çay bardağı su eklenir bir kaşık sıvıyağ gezdirilir. 5 dk haşlanır(mavi bacak rengi pembe rengi alacak ve haşlanırken bacaklara su değmeyecek).
Haşlanan bacaklar soğutularak bir havan eli veya ceviz kırma aleti yardımıyla kırılarak bacak ve vücut etleri temizlenir. Bu iş için bıçak kullanmalısınız.
Etler derince bir kaba alınır ince kıyılmış maydanoz zeytinyağı tuz dövülmüş sarımsak arzuya göre pulbiber ve limonla bir sos hazırlanarak yengeç etlerine eklenir.Ben ayrıca küçük doğranmış kornişon turşusu da ekledim arzu ederseniz ekleyin..Afiyet olsun…
 
Top