Matematik Uzunluk Ölçüleri Problemleri

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
İlköğretim 2. sınıftan 5. sınıfa kadar uygulanabilecek uzunluk ölçüleri problemleridir...

İki uzunluktan uzun olanı ve kısa olanı bulma üzerine problemleri kapsar. Öğrencilerinizin bu tür problemleri kavraması açısından harika bir uygulama. Aynı problemin uzun/çok ve kısa/az olanı bulma üzerine problemlerden oluşan çalışma kağıdı örneği... İki bölümden oluşan bu çalışma kağıdı aynı sorunun uzun/çok ve kısa/az olanı bulma konusunu kapsar.

Eklenti bölümünden isterseniz word dosyası olarak indirebilirsiniz.


UZUNLUK PROBLEMLERİ (Uzun-Çok Olanı Bulma)

* Ayşe ile Fatma'nın boylarının toplamı 245 cm.dir. Ayşe'nin boyu Fatma'nın boyundan 15 cm uzun olduğuna göre Ayşe'nin boyu kaç cm.dir?






* Ali ile Cem'in boylarının toplamı 217 cm.dir. Cem'in boyu Ali'nin boyundan 13 cm uzun olduğuna göre Cem'in boyu kaç cm.dir?






* İki tabaktaki cevizlerin toplamı 116'dır. Tabaklardan birindeki cevizlerin sayısı diğer tabaktaki cevizlerden 44 fazladır. Buna göre fazla ceviz olan tabaktaki cevizlerin sayısı kaçtır?






* İki ağacın boyları toplam 72 m.dir. Kısa ağacın boyu uzun ağaçtan 18 m daha kısa olduğuna göre, uzun ağacın boyu kaç m.dir?






* İki kardeşin boylarının toplamı 193 cm.dir. Kardeşlerden biri, diğerinden 23 cm uzun olduğuna göre, uzun boylu kardeşin boyu kaç cm.dir?






* Salonun boyu ile eninin toplamı 15 m.dir. Bu salonun boyu, eninden 3 m uzun olduğuna göre boyu kaç m.dir?





UZUNLUK PROBLEMLERİ (Kısa-Az Olanı Bulma)

* Ayşe ile Fatma'nın boylarının toplamı 245 cm.dir. Ayşe'nin boyu Fatma'nın boyundan 15 cm uzun olduğuna göre Fatma'nın boyu kaç cm.dir?






* Ali ile Cem'in boylarının toplamı 217 cm.dir. Cem'in boyu Ali'nin boyundan 13 cm uzun olduğuna göre Ali'nin boyu kaç cm.dir?






* İki tabaktaki cevizlerin toplamı 116'dır. Tabaklardan birindeki cevizlerin sayısı diğer tabaktaki cevizlerden 44 fazladır. Buna göre az sayıda ceviz olan tabaktaki cevizlerin sayısı kaçtır?






* İki ağacın boyları toplam 72 m.dir. Kısa ağacın boyu uzun ağaçtan 18 m daha kısa olduğuna göre, kısa ağacın boyu kaç m.dir?






* İki kardeşin boylarının toplamı 193 cm.dir. Kardeşlerden biri, diğerinden 23 cm uzun olduğuna göre, kısa boylu kardeşin boyu kaç cm.dir?






* Salonun boyu ile eninin toplamı 15 m.dir. Bu salonun boyu, eninden 3 m uzun olduğuna göre eni kaç m.dir?
 

Eklentiler

  • UZUNLUK PROBLEMLERİ.zip
    3.9 KB · Gösterim: 335
Top