Masi Oka (Heroes/Hiro Nakamura)

e-PaCk

Forum Gururu
Masayori "Masi" Oka (d. 27 Aralık, 1974) Japon asıllı sinema sanatçısı ve dijital efekt uzmanı. Pek çok yapımda oyuncu ve efekt uzmanı olarak görev aldı. En son NBC'nin Heroes adlı dizisinde Hiro Nakamura rolü ile kendini gösterdi. Tokyo doğumlu sanatçı altı yaşından beri Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşamaktadır.

masi+oka


1997 yılında Brown Üniversitesi'nden Bilgisayar ve Matematik Bölümünden mezun oldu ve George Lucas'ın sinema sektörüne efekt sağlayan şirketinde çalışmaya başladı. Bu şirket ile aralarında Yıldız Savaşları ve Karayip Korsanları'nın da bulunduğu bazı filmlere destek sağladı.

2006 - Saturn Ödülü En İyi Yardımcı Aktör ödülüne layık görüldü.
2007 - 64. Altın Küre ve 59. Primetime Emmy Ödülleri'ne Heroes dizisindeki Hiro Nakamura rolü ile "en iyi yardımcı aktör" dalında aday gösterildi.


Dizideki Karakteri Hakkında

Zamanı bükebilme, dondurma, teleportasyon gibi yetenekleri olan Hiro geleceğine ait olayları Isaac Mendez'in yarattığı bir çizgi romanda görür ve olayların gelişimi ile kendini dünyanın kurtarılmasında sorumlu hisseder. Neşeli yapısı, çabuk bedbinliğe kapılması ve sadık dostu Ando Masahashi ile birlikte dizinin en sivrilen ve sevilen karakterlerindendir. Gelecekteki hali ile karşılaşması ve onunla ismine hitaben "gelecekteki ben" diye konuşması, Ando'nun bir patlama nedeni ile ölmesi nedeni ile bu patlamayı engellemek için geriye dönüş çabaları ilerleyen bölümlerde göze çarpmaktadır. Diğer bir çok kahramanın aksine, güçlerini kullanmaya heveslidir.
 
Top