Marulun Faydalari

GüLüCüKツ

Tatlım tatlım 👶🏻
V.I.P
MARULUN SAĞLIK ÜZERİNE BİRÇOK FAYDASI OLDUĞUNU BİLİYOR MUYDUNUZ?
Genelde çiğ olarak tükettiğimiz, salatalarımızın vazgeçilmezi marulun; kolesterolün düşürülmesi, kanserin önlenmesi, sinir hücrelerinin korunması ve uyku kalitesinin iyileştirilmesi gibi birçok sağlık faydası vardır ancak tabi ki marula karşı GIDA İNTOLERANSINIZ yoksa…

FAYDALARI:

*C vitamini içeriğinden dolayı bağışıklık sistemi üzerinde etkilidir.
*Kalsiyum içeriğinden dolayı kemiklerin ve dişlerin yapısının korunmasına yardımcı olur.
*K vitamini içeriğinden dolayı kemik kırıklarını önler ve kanın pıhtılaşmasını sağlar.
*A vitamini içeriğinden dolayı göz sağlığını korur.
*Potasyum içeriğinden dolayı vücuttaki sıvı dengesinin korunmasını sağlayarak organların çalışmasını ve sinirsel reflekslerin etkinliğinin arttırılmasını sağlar.
*Yapılan araştırmalar glikoz metabolizmasındaki rolü nedeniyle Alzheimer gibi nörodejeneratif (sinir hücreleri tahribatının olduğu) hastalıkların ilerlemesinin önlenmesinde, hafızanın iyileştirilmesinde, uykusuzluk problemlerinin giderilmesinde olumlu etkilere sahip olduğunu göstermektedir.
*Geleneksel tıpta kas ve sinir dokularını uyaran sinyalleri bloke edici etkisinden dolayı sedatif (sakinleştirici, uyku kalitesini iyileştirici) olarak kullanılmaktadır.
*Marul tüketiminin kolesterol seviyeleri üzerindeki etkisini test etmek için fareler üzerinde bir çalışma yapılmış ve sonuçta marulla beslenmeyen farelere kıyasla diğer farelerin kolesterol seviyelerinde önemli ölçüde azalma olduğu bulunmuştur.
*Antioksidan özelliğinden dolayı kanser gibi hücre harabiyetine neden olan hastalıkların önlenmesinde de etkilidir.

TÜKETİM ÖNERİSİ:

*Salatalarınıza ve tam tahıllı sandviçlerinize ekleyerek tüketebilirsiniz.
*Yüksek oranda su içeren marulun 100 gramı sadece 16 kaloridir.

Marul miktarına dikkat edilerek tüketilirse vücudunuz için çok önemli, ancak tabi ki marula karşı GIDA İNTOLERANSINIZ yoksa… Doğal ve sağlıklı beslenme kişiden kişiye değişir, YorkTest yaptırarak kendiniz için doğru gıdaları belirleyin.

Unutmayın ki her gıda intolerans testi YorkTest değildir.
 
Top